UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
···

La Palma

Pilvi-
meri

···
Katso video Polut La Palma
KANARIAN SAARISTO

Olitpa sitten meren tai vuoriston ystävä, La Palman saaren korkeimmalta kohdalta voit nauttia molemmista. Huipulla levittäytyvä pilvimeri on uskomaton näkymä.

TILOSIN VESIPUTOUS

UNESCON biosfäärireservaatiksi julistettu Los Tilos on mahtava biodiversiteetin esimerkki, johon ihastut varmasti. Rauhallinen ja lempeä viidakko, jossa tuntuu kuin auringonvalo ei olisi koskaan päässyt sen läpi. Täältä primitiivisestä ja rehevästä metsästä, jollaisia oli planeetallamme joka puolella miljoonia vuosia sitten, lähtee Nacientes de Marcos y Cordero -kiertoreitti (PR LP 6), joka johtaa sinut Los Tilosin majesteettiselle vesiputoukselle, joka tunnetaan myös nimellä "El Mulato". Sulje silmäsi ja nauti hetken aikaa veden pauhusta. Voit jopa mennä vesiputouksen alle, jos haluat!

ROQUE DE LOS MUCHACHOS

Matkaan lähdetään polkua (GR 131/ E7), jolla on historialliset perinteet ja nousemme sitä aina yllätyksien huipulle. Täällä voi pysähtyä nauttimaan saaren mahtavista maisemista, jotka jäävät ikuisesti muistoihin. Täällä, maailman puhtaimpien taivaiden alla, sijaitse Roque de los Muchachosin tähtitieteellinen observatorio.

PILVIMERI

Näin saavumme La Palman saaren korkeimpaan kohtaan ihailemaan pilvimeren maisemia. Tämä ilmiö syntyy pasaatituulen vaikutuksesta niiden törmätessä voimalla saaren rinteisiin. Tuulet ovat erittäin kosteita ja ylittävät huiput. Tekee suorastaan mieli lähteä uimaan pilvimereen, eikö vain?

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Voit vierailla observatoriossa sekä päivällä että yöllä, jos teet varauksen etukäteen. Jos haluat jäädä katsomaan tähtiä, muista ottaa mukaan suojaavat vaatteet ja eväät.
Polku GR 
- 131 kulkee saaren huipun yli ja yhtyy sitten tulivuorten reittiin, jonka huippukohta sijaitsee Caldera de Taburientessa.