UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Tärkeä tiedotus: Koronavirus (COVID-19)

Kanariansaaret ovat yksi Euroopan ja koko maailman vähimmin altistuneista alueista. Haluamme lähettää täältä sinulle rohkaisevan ja optimistisen viestin. Työskentelemme ahkerasti kohteen uudelleen avaamisen eteen, jotta voit matkustaa alueelle kaikkia turvallisuus-, hygienia- ja laatumääräyksiä noudattaen.

Tältä sivulta löydät päivitettyä tietoa jokaisen saaren nykytilanteesta.


Kanariansaaret aloittavat matkan kohti "uutta normaalia elämää".

Espanja on tällä hetkellä edelleen hälytystilassa (kuninkaallinen asetus RD 463/2020). Tästä huolimatta siirtyminen kohti "uutta normaalia elämää" on jo aloitettu asteittain koko maassa, soveltaen neljää kahden viikon pituista vaihetta 4. toukokuuta alkaen.

Ottaen huomioon COVID-19-viruksen alhaisen ilmentymän Kanariansaarilla, La Gomeran, El Hierron ja La Graciosan saaret ovat jo vaiheessa 2, ennen kaikkia muita Espanjan alueita, samalla tavoin kuin edellisessäkin vaiheessa tapahtui. Muut saaret (Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura ja La Palma) ovat edelleen vaiheessa 1, ja niillä sovelletaan lievempiä rajoituksia kuin muilla Espanjan alueilla, jotka ovat vielä vaiheessa 0.

Kussakin vaiheessa sallitut aktiviteetit:

Vaihe 1

Hotellit, terassit ja matkatoimistot

(Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura ja La Palma)

 • Hotellit ja muut matkailumajoitusliikkeet avataan uudelleen niiden yhteisiä tiloja lukuun ottamatta.
 • Pienet myymälät voivat avata tarkkoja turvallisuustoimia noudattaen, kuten esimerkiksi kahden metrin fyysisen etäisyyden ylläpitäminen liikkeen sisätiloissa, mutta kauppakeskukset ovat edelleen suljettuja.
 • Baarit ja ravintolat voivat avata terassinsa 50 prosenttisella kävijämäärällä (sisätiloja ei avata).
 • Liikkuminen on sallittua oleskelusaarella tiettyjen aktiviteettien suorittamiseen (ystävien ja perheenjäsenten vierailut, myymälöissä ja/tai terasseilla käyminen).
 • Aktiivi- ja luontomatkailuaktiviteetit ovat sallittuja pienikokoisissa ryhmissä, enintään 10 henkeä.
 • Kävelyllä käyminen ja urheilu ulkoilmassa ovat sallittuja yksin liikkuville henkilöille tiettyjen aikataulujen puitteissa.

Vaihe 2

Ravintolat ja kulttuuri

(La Gomera, El Hierro ja La Graciosa)

 • Baarit ja ravintolat voivat avata sisätilansa kolmasosalle kokonaiskävijämäärästä edellyttäen, että fyysinen etäisyys säilytetään ja ainoastaan pöytiintarjoilua ja/tai annosten noutoa varten.
 • Elokuvateatterit, teatterit, auditoriot ja muut vastaavat tilat avataan "ennalta määrätyillä istumapaikoilla" ja vain kolmannekselle kokonaiskävijämääristä.
 • Monumenteissa, museoissa ja näyttelyissä saa käydä rajoitetusti kolmasosa kokonaiskävijämääristä kerrallaan.
 • Aktiivi- ja luontomatkailuaktiviteetit ovat sallittuja suuremmille ryhmille.
 • Konsertteja ja kulttuurialan tapahtumia voidaan järjestää suljetuissa tiloissa kolmasosalle kokonaiskävijämääristä kerrallaan. Jos tapahtumat järjestetään ulkotiloissa, yleisömäärä on rajoitettu 400 henkilöön edellyttäen, että kaikki pysyvät istumapaikoillaan.
 • Kauppakeskukset avautuvat siten, että yhteisissä tiloissa ja viihdetiloissa ei saa oleskella, ja kävijämäärät on rajoitettu 40 prosenttiin.

Vaihe 3

Uimarannat avataan ja liikkuminen sallitaan laajemmin

(Piakkoin)

 • Uimarannat avataan.
 • Yleinen liikkuminen on joustavampaa (suojatoimia noudattaen: naamarit, turvaetäisyydet...).
 • Myymälöiden asiakasmäärä korotetaan 50 prosenttiin (edellyttäen, että henkilöiden välistä kahden metrin turvaetäisyyttä noudatetaan).
 • Baarien ja ravintoloiden asiakasmäärien ja käytön rajoituksia lievennetään.

Mitä sinun tulee tietää, jos matkustat Kanariansaarille?

Hälytystilasta johtuen Kanariansaarille saapuvien kansainvälisten matkustajien tulee noudattaa 14 päivän karanteenimääräystä. Karanteenissa tulee pysytellä majoitustiloissa, joista saa poistua vain välttämättömien tarvikkeiden hankkimiseksi, terveydenhuollon keskuksiin menoa varten tai pakottavista syistä. Tällä hetkellä Espanjaan pääsevät vain maan kansalaiset ja pysyvät asukkaat, diplomaattihenkilökunta ja konsulaattihenkilökunta, sekä henkilöt, jotka osoittavat matkustamisen tapahtuvan pakottavista syistä.

Lisäksi Euroopan unioni on ilmoittanut pitävänsä unionin rajat suljettuina 15. kesäkuuta asti rajoittaen muuta kuin välttämätöntä matkustamista. Tulevia toimenpiteitä ollaan tutkimassa matkailun käynnistämiseksi kaikkia turvatoimia soveltaen.

Hygienia- ja turvallisuusmääräykset:

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä
Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen
Noudata vähintään kahden metrin sosiaalista etäisyyttä muihin kuin kotitalouteesi kuuluviin henkilöihin (olipa oireita tai ei)
Kasvomaskien käyttäminen on pakollista julkisissa kulkuneuvoissa ja kaikissa suljetuissa tiloissa sekä myös ulkotiloissa silloin, kun vähintään kahden metrin etäisyyttä muihin ei voida ylläpitää

Jos havaitset oireita, ota yhteyttä numeroon

900 112 061

Kuume Kuume
Yskä Yskä
Hapenpuute Hapenpuute