UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä


Timple-kitara,

kaikkien juhlien sielu

Puuta, näppäiltävät kielet ja päärynänmuotoinen runko. Ei, se ei ole kitara, vaan se on timple: vain noin 40 sentin korkuinen kitarankaltainen instrumentti, joka on kaiken kanarialaisen kansanmusiikin perusta. Sen jälkeen, kun timple-kitaroiden valmistaminen aloitettiin 1800-luvulla, niistä on muodostunut saarten musiikin ikoni, jonka vaikutus alkoi ensin itäisillä saarilla ja levisi lopulta myös La Gomeralle ja El Hierron saarelle.

NÄIN
TIMPLE SOI

Timple-kitaroita on monia erilaisia:

viiden kielen timple, neljän kielen timple, erityyppiset kielet...

Instrumentin saadessa enemmän jalansijaa sen valloittaessa muitakin musiikin alueita, myös sen ominaisuudet kehittyivät uuteen rooliinsa sopeutumista varten.

Kanarialainen musiikki

JA JOS HALUAT KUUNNELLA

SITÄ LIVENÄ…

Milloin timplen soittoa voi kuulla elävänä? Aina! Timplen iloiset soinnut säestävät kaikkia juhlia ja kansantapahtumia, ja siksi sen soittoa voi kuunnella kaikissa saarilla järjestettävissä tilaisuuksissa...joita on paljon! Riippumatta matkustusajankohdasta, jostakin saariston kolkasta löytyy aina juhlatilaisuus, jossa timple huolehtii taustamusiikista. Jos näet kansallispukuun pukeutuneita asukkaita, seuraa heitä ja liity mukaan juhlimaan!

Kansanjuhlia

PYHIMYSJUHLILLE

TIMPLEN

MENNEISYYS,
NYKYAIKA
JA TULEVAISUUS

Timple-museossa Teguisessa voit tutustua timplen valmistusprosessiin, tarkastella Lanzaroten kitaranrakentajien luomuksia ja tutustua myös tämän instrumentin lähisukulaisiin. Tutki timplen historiaa ja sen vaikutusta Kanarian kansanmusiikkiin. Näet myös, miten uudet teknologiat ovat muuntaneet timpleä viime vuosien aikana. Kaikkeen tähän voi tutustua arkkitehtonisesti kiinnostavassa ympäristössä, jossa voi osallistua myös konsertteihin, luentoihin ja kursseihin.

Teguise