Älä jätä tätä väliin La Palma

Tärkeimmät paikat La Palmassa Kanariansaarista nauttimiseksi

La Palma tunnetaan isoista ja rehevistä muinaisista metsistään, mutta saarelta löytyy myös muunlaista taianomaista luontoa. Tulivuorten ja pilvimeren hallinnoimat reitit, upeat näköalapaikat ja observatoriot, joista voi tarkkailla tähtiä tai merelle avautuvia suolatasankoja, ovat vasta alkua matkalla saaren todelliseen olemukseen.

Contenido

Tässä saaren sydämessä sijaitsevassa syvien rotkojen ympäröimässä valtavassa, halkaisijaltaan yli kahdeksan kilometriä olevassa kalderassa pääosaa esittää vesi, joka virtaa puistossa olevissa puroissa ja pienissä vesiputouksissa. Mutta se ei ole ainoa silmäänpistävä asia alueella. Kalderan seinämät ovat vaikuttavien vihreiden mäntymetsien verhoilemat, mikä luo upean unohtumattoman maiseman. Saaren luonnon symboli on kanarianmänty ja sen lisäksi alueella esiintyy paljon erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, joista monet elävät ainoastaan täällä. 

Alueen polkuja pitkin pääsee tutustumaan sen eri kolkkiin, kuuntelemaan lintujen ääntä ja puiden oksien kahinaa. Kävelyn jälkeen purojen viileä vesi kutsuu pysähtymään, keräämään voimia ja nauttimaan hetkestä. 

Contenido

Kyseessä on yksi maailman kauneimmista reiteistä ja La Palman kuuluisimmista, koska sitä käytettiin aiemmin palmualueiden välisessä viestinnässä. Jos vaeltaa koko reitin, on tämä Cumbre Viejan luonnonpuiston halki kulkeva kahdeksan tunnin pituinen matka raskas, mutta sen aikana voi ihailla saaren molempia puolia, niiden mahtavia maisemia. Selkeinä päivinä voi jopa nähdä lähisaaret La Gomera, El Hierro ja Teneriffa. Huikeaa!

Jos paikalla vierailee kesän alussa, saa lisäpalkinnon! Kanarian kotoperäinen laji, corazoncillo, yksi maitelajikkeista, kukkii silloin levittäen maahan kirkkaan keltaisen peiton, joka yhdessä vihreiden mäntyjen kanssa luo kauniin vastakohdan tumman vulkaanisen maaperän kanssa.
 

Contenido

Saarella sijaitsee yksi maailman tärkeimmistä laakeripuumetsistä. Los Tiles on primitiivinen ja kostea metsä, jossa esiintyy paljon kasvilajeja, jotka katosivat muilta alueilta tertiaarikauden lopussa. Selkeästi merkityt vaellusreitit johtavat metsän siimekseen, johon valo ei paikoittain pääse lainkaan. Tässä rehevässä metsässä kasvaa jättimäisiä saniaisia ja lukuisia puulajeja, joista jotkut kasvavat hyvin korkeiksi. Ympäristöstä löytyy myös puroja ja pieniä puusiltoja ... hyvällä tuurilla voi nähdä vilauksen näissä metsissä elävästä harvinaisesta ja arasta laakeripuumetsän kyyhkystä. 

 

Contenido

Saaren huipulla, lähes 2500 metrin korkeudessa ja upean Taburienten kalderan reunalla sijaitsee yksi maailman parhaista astrofysikaalisista observatorioista. Paikan korkeus yhdessä muiden tekijöiden, kuten hyvän maantieteellisen sijainnin ja poikkeuksellisen vakaan ilmaston kanssa, ovat myötävaikuttaneet siihen, että tänne on perustettu tärkeä tähtitieteellisen tutkimuksen ja astrofysiikan keskus. Paikalle on asennettu maailman parhaimpia kaukoputkia. Tämän poikkeuksellisen ympäristön ylläpito on tärkeää. Siksi Kanariansaarilla on laadittu näitä taivaita valosaasteelta suojaava laki.

Silmien edessä olevilla näyttävillä kaukoputkilla työskentelevät maailman merkittävimmät tiedemiehet yli 20 maasta. Mutta, La Palman korkein paikka tarjoaa muitakin yllätyksiä. Sen lisäksi, että pystyy ihailemaan vaikuttavaa Taburienten kalderaa kaikessa laajuudessaan, ympärillä aukeaa huikea vulkaaninen luonto, joka vaikuttaa elottomalta, kunnes vihmat ja genistat puhkeavat värikkääseen loistoonsa...silloin maisema värittyy keltaiseksi ja valkoiseksi.
 

Contenido

Saaren pääkaupunki on kodikas ja viehättävä kaupunki, jossa eletään verkkaisesti. Kävellessä historiallisen keskustan mukulakivikaduilla voi ihailla perinteisen arkkitehtuurin yksityiskohtia, esimerkiksi rakennusten upeita puusta veistettyjä parvekkeita, jotka ovat Kanariansaarten parhaiten säilyneitä. Plaza de España on yksi Santa Cruz de La Palman vierailluimmista kohteista. Se on esimerkki Kanariansaarten renessanssiarkkitehtuurista.

Tässä pienessä kaupungissa järjestetään myös mielenkiintoisia juhlia. Yksi niistä on viiden vuoden välein järjestettävät kääpiötanssit, Danza de los Enanos ja kuuluisa Los Indianos -festivaali, yksi ainutlaatuisimmista juhlista Euroopassa.
 

Contenido

Tämä kaunis paikka sijaitsee saaren eteläosassa. Siellä sokaiseva valkoinen suola ja altaiden vaaleanpunainen luovat huikean kontrastin tuliperäisen mustan kiven kanssa. Maiseman kiistattoman kauneuden lisäksi paikka on kansantieteellisesti hyvin arvokas, koska suolaa louhitaan edelleen perinteisillä menetelmillä. Näin saadaan aikaan poikkeuksellisen laadukas luonnonmukainen tuote, jota kannattaa ottaa mukaan matkamuistoksi.

Tämän lisäksi Fuencalienten suolatasangot on tunnustettu tieteellisesti kiinnostavaksi alueeksi muuttolintujen pesimäpaikkana.
 

 

Contenido

Tämä nuori Fuencalienten majakan lähellä sijaitseva tulivuori purkautui vuonna 1971 luoden kauniin maiseman, jota hallitsivat tumma hiekka ja saaren pinnalle noussut laava.  
Jos haluaa lisätietoa tulivuorten tutkimuksesta, voit piipahtaa läheisessä San Antonion tulivuoren vierailukeskuksessa. Sieltä alkaa kraatteria ympäröivä kävelyreitti, joka johtaa kauniille näköalapaikalle. Näkymät ovat sanoin kuvaamattomat, joten on parempi tulla itse paikan päälle niitä ihailemaan.