UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

USKO TAAS

TAIKUUTEEN

Kanariansaaret ovat täynnä taianomaisia paikkoja: tuuheita, lumotuilta vaikuttavia laurisilvametsiä, esihistoriallisia luolia satoine kansantaruineen, pyhinä pidettyjä tulivuoria ja paljon muita paikkoja, jotka antavat saarille erityisen sädekehän.

Jos siis käyt Kanariansaarilla, et voi lähteä pois tutustumatta kaikkiin näihin taianomaisesti lumoaviin paikkoihin. Ja kuka tietää, jos uskot siihen vahvasti, voit onnistua näkemään San Borondónin, kahdeksannen Kanariansaaren joka on tarun mukaan ilmestynyt ja kadonnut vuosisatojen ajan jossakin valtameren kadotetussa paikassa.

/
TENERIFFA
MYTOLOGIAA
JA KANSANTARUJA

Teneriffasta kiertää paljon myyttejä ja tarinoita. Guanche-mytologian mukaan yksi tarina kertoo, että Teiden sisällä on asunut Guayota-paholainen teljettynä jo vuosisatoja. Toinen kertoo, että Amaro Pargo, La Lagunassa syntynyt merirosvo, kohtasi Atlantin vesillä itse Mustaparran.

/
GRAN CANARIA
ARKEOLOGINEN
MATKA

Gran Canarian suuri kulttuurinen kehitys alkuasukkaiden aikana näkyy yhä pohjoisen arkeologisella reitillä, jonka Valerónin luostarissa (Cenobio de Valerón), Maalatussa luolassa (Cueva Pintada), ja Maipésin hautausmaalla (Necrópolis de Maipés),voit käydä tuhansia vuosia vanhoilla paikoilla ja tarkastella läheltä kalliomaalauksia ja laavan päälle rakennettuja hautakumpuja. Bentaygan kallion (Roque Bentayga) rinteellä voit tutustua siihen, millaisia kevät- ja syyspäiväntasauksiin liittyvä alkuasukkaiden taikarituaalit olivat.

/
olivat
MYYTTEJÄ JA TULTA

Lanzarotea pidetään Tulivuorten saarena. Lähesty Atlantiksen myyttiä sukeltamalla sen vesien syvyyksiin, tutustu prinsessa Icon tarinaan Teguisessä näe Timanfayan vulkaanisessa luonnossa, miksi sitä kutsutaan tulen ja veden saareksi.

/
FUERTEVENTURA
TAIKAVUORI

Fuerteventuran alkuasukkaat pitivät Tindayan vuorta, jota kutsutaan myös "Taikavuoreksi", yhdysporttina taivaaseen. Sieltä voit jatkaa Betancurian arkeologiseen museoon (Museo Arqueológico de Betancuria), jossa voit tarkastella ainutlaatuisia ja arvoituksellisia esineitä tai ihailla Antiguan kauneutta, missä "Mafascan valo"tarinan mukaan ilmestyi ensi kerran.

/
LA PALMA
KAUNIS
JA SALAPERÄINEN

La Palma on puoliksi kauneutta ja puoliksi arvoitus. Taburienten kraatterin kansallispuistossa (Parque Nacional de la Caldera de Taburiente) voit nauttia sen rehevästä luonnosta ja tarkastella Idafen kallion (Roque Idafe) pyhää olemusta. Auaritat pitivät kalliota maailman akselina. Roque de los Muchachosilla (Poikien kallio) n pyhinä pidettyjä kalliomaalauksia ja kivikirjoituksia.

/
LA GOMERA
TARUJEN
LUONTO

Luonnon taian voi tuntea koko La Gomeran saarella. Paljon tarinoita maahisista ja romansseja kiertää Garajonayn kansallispuistosta (Parque Nacional de Garajonay) tuuheista metsistä ja Piikkisuihkuista (Chorros de Espina), jonka vedellä sanotaan olevan vahvoja parantavia voimia.

/
EL HIERRO
TÄHTIEN
TAIKAA

El Hierron on niin puhdas ja kirkas, että se tarjoaa yhden Euroopan parhaista tähtitieteellisistä näkymistä. Sen muinaiset asukkaat palvoivatkin tähtiä taiteellaan. El Sabinarin (Sabiinikatajikko) alueella voit katsella El Julánin kalliokaiverruksia, joilla saaren alkuasukkaat esittivät uskomuksiaan tähdistä.