UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Los Molinos – vierailijakeskus – Tiscamanita

Los Molinos –vierailijakeskus Fuerteventuralla
Los Molinos –vierailijakeskus Fuerteventuralla
Los Molinos –vierailijakeskus Fuerteventuralla

Tutustu kanarialaisen paahdetun maissijauhon – gofion - valmistusprosessiin

Los Molinos – vierailijakeskus sijaitsee perinteisessä asuintalossa Tiscamanitan kylässä Fuerteventuran keskiosassa. Museon vierellä sijaitsee kiinnostava, kunnostettu perinteinen tuulimylly. Vierailijakeskuksessa voit tutustua paahdetun maissijauhon – gofion – ympärille kehittyneeseen kokonaiseen kulttuuriin. Tämä ruoka-aine oli usean vuosisadan ajan saaren asukkaiden paras keino taistella nälkää vastaan. Kiinnostavan vierailun aikana voit tutustua tuulimyllyjen historiaan ja myös tämän aidon kanarialaisen ruoka-aineen valmistusprosessiin.

Kuuntele käsimyllyn ääntä

Heti museoon sisään mentäessä kuulet erikoisen äänen, joka on peräisin maissin jauhantaan tarkoitetusta käsimyllystä. Mielenkiintoista on myös tarkkailla perinteisen tuulimyllyn toimintaa. Mylly on rakennettu kivestä, savesta ja kalkista. Sen jälkeen voit tutustua myös tuulimyllyn myöhemmin syntyneeseen varianttiin, jossa myllyn torni ja koneistotilat ovat erillään toisistaan. Los Molinos – vierailijakeskus tarjoaa tietoa myös jauhontuotannosta erilaisilla jyvien käsittelytavoilla. Keskuksessa voi tarkastella myös erityyppisten myllyjen seinäpaneeleita, kaavioita ja piirustuksia, joiden avulla niiden toiminta on helpompi ymmärtää.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

MENE WEB-SIVUSTOLLE

LÖYDÄ