UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Viinikellari El Grifo

Viinikellari El Grifo + Lanzaroten viinikellarit
Viinikellari El Grifo + Lanzaroten viinikellarit
Viinikellari El Grifo + Lanzaroten viinikellarit

Kuuluisa viinikellari, jossa on museo ja kirjasto

Viinikellari El Grifo on yksi Espanjan vanhimmista. Siellä on valmistettu Lanzaroten saaren kuuluisaa viiniä 1700-luvun lopulta alkaen. Viinikellarilla on vulkaanisessa maaperässä kasvava pieni perheviinipuutarha, jonka sato korjataan käsin. Se valmistaa vuodessa noin puoli miljoonaa Lanzaroten alkuperänimityksellä suojattua pulloa. Viinitarhassa ja viinimuseossa voi vierailla. Runoilija José Hierron vuonna 1998 käyttöön vihkimässä viinikirjastossa on yli 5 000 enologian alan kirjallista teosta.

Rajallinen tuotanto ja laadukkaita viinejä

Viinikellari El Grifo sijaitsee lähellä San Bartoloméa Lanzaroten saaren keskiosassa. Viinikellarissa tuotetaan Malvasía-lajikkeen kolmea versiota: kuivaa, puolikuivaa ja makeaa viiniä, sekä Listán negro-, Rosado-, Tinto-, Brut- ja Moscatel-lajikkeiden viinejä. Viinikellarissa valmistetaan myös rajallisia määriä Reserva de la Familia -leimalla varustettuja viinejä. Viinikellarin kaupasta löytyy kaikkia El Grifon tuotteita, ja siellä on myös esillä taidekokoelma, jossa on viinin maailmaan liittyviä teoksia.

Isla Lanzarote

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

MENE WEB-SIVUSTOLLE

LÖYDÄ