Tähtien havainnointia Mascan havaintopaikalla

Tähtien paikallistamista Kanariansaarten taivaalla

Buenavista del Norten kunnassa Teneriffan luoteisosassa sijaitsevalta suurelta havaintotasanteelta on huikeat näkymät rotkojen välistä Kanariansaarten taivaalle. Tämä luonnon muovaama tasanne on yli 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sinne johtaa karu tie eikä pysäköintipaikkojakaan ole monta. Kohteen lähellä ei ole kaupunkeja eikä palveluja, joten on syytä pukeutua asianmukaisesti ja ottaa mukaan evästä ja juotavaa.

Teneriffalta voi ihailla kolmea tähdistöä

Kun läntiseltä Teneriffalta katsoo kaakkoon syys- ja lokakuussa heti auringonlaskun jälkeen, havaittavissa ovat syksyiset tähdistöt Kalat, Vesimies ja Kauris. Vaikka ne eivät ehkä näykään yhtä kirkkaasti kuin Pegasus idässä tai Jousimies etelässä, ne voi havaita tiettyjen tähtien avulla. Näiden tähdistöjen alapuolella, kohti horisonttia, on yksittäinen kirkas tähti vain 25 valovuoden päässä. Se on Etelän kalan kirkkain tähti, Fomalhaut.

Altitude
600 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Masca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
1
10
262
10045