Kanariansaarten karnevaalit

Yksi maailman parhaista karnevaaleista

Kanariansaarten karnevaali on yksi maailman parhaista ja lukeutuu Euroopan eläväisimpiin esityksiin. Siksi juhla on koettava ainakin kerran elämässä. Ja aina parempi, jos sen voi tehdä vuodesta toiseen. Kaikki, jotka tulevat saarille karnevaaleihin, haluavat palata.

Contenido

Kanarian karnevaali on värejä, iloa, pukuja, kulkueita, soittokuntia, tanssijoita, upeita paraateja...batucadan ja salsan rytmissä. Kyseessä on ainutlaatuinen karnevaali, ei vain siksi, että sen aikana kadut muuttuvat yhdeksi juhlaksi, vaan myös turvallisen, hauskan ja huolettoman ilmapiirin ja tietysti saarten ilmaston ansiosta. Kanariansaarten leudossa lämpötilassa voi huoletta juhlia ulkona kärsimättä kylmästä, vaikka karnevaalit pidetäänkin helmi- ja maaliskuussa. Juhlat ovat erilaiset jokaisella saarella, niillä kaikilla on omat erityispiirteensä. Kaikki ovat ainutlaatuisia.

Contenido

Santa Cruz de Teneriffan karnevaalia pidetään yhtenä maailman parhaista. Itse asiassa juhlat julistettiin "kansainväliseksi turistikohteeksi”.  Kyseessä on huikea juhla, joka tekee Santa Cruzista erityisen ja muuttaa sen kadut todelliseksi ilon, rytmin ja tanssin näyttämöksi. Juhlat jatkuvat yötä päivää, on parasta naamioitua itsekin.

Karnevaalikuningattaren gaala on yksi odotetuimmista tapahtumista, se on täynnä paraatissa olevien ehdokkaiden loistokkaita pukuja. Luovia ja puhdasta fantasiaa, tuhansia höyheniä ja paljetteja sisältäviä mekkoja, joiden korkeus voi olla yli kolme metriä ja paino jopa 400 kiloa.

Karnevaalien kaksi kohokohtaa ovat karnevaalin suuri kulkue, coso apoteosis, huikea koristeltujen vaunujen ja väkijoukon paraati, joka etenee tanssijoiden tarttuvassa ryhmissä, sekä perinteinen sardiinin hautaus, jota vietetään tuhkakeskiviikkona. Hieman irvokas ja kepeä, mutta erittäin hauska juhla, jossa lesket itkevät juhlien loppumista, vaikka päiväkarnevaalit ja piñata-viikonloppu ovat vielä edessä, mitkä kruunaavat juhlat seuraavaan vuoteen.
 

 

Contenido

Gran Canarian karnevaali on yksi Espanjan upeimmista. Suuri, avoin ja iloinen juhla, jota juhlitaan pääkaupungin kaduilla Las Canterasin rannalta kauniille Veguetan alueelle asti. Rannalla voi kokea yhden karismaattisimmista paraateista täydessä auringonpaisteessa. Suurin osa ihmisistä kuitenkin kokoontuu kaupungin keskustaan. Siellä suuri joukko naamioituneita ihmisiä juhlii taukoamatta. 

Kuningattaren gaalan sekä katusoittajien ja tanssijoiden kilpailujen lisäksi toinen Gran Canarian karnevaalin suosituimmista ja kansainvälisimmistä tapahtumista on Drag Queen -gaala, jossa valitaan karnevaalin kuningatar. Palkinto, joka saa ehdokkaat nousemaan huimaaville alustoille, joilla he esittävät mahdottomilta tuntuvia provosoivia koreografioita täynnä luovuutta.

Niille, jotka haluavat kokea karnevaalit rannalla, Maspalomasin kansainvälinen karnevaali on täydellinen ajankohta nauttia juhlista 22 asteen lämpötilassa uskomattomien dyynien läheisyydessä.
 

Contenido

La Palman saaren karnevaalit ovat erilaiset ​​kuin muilla saarilla järjestettävät ja yhdet Espanjan ainutlaatuisimmista. Ne erottuvat muista Fiesta de los Indianos -juhliensa ansioista. Kyseessä on Kuubaan muuttaneiden kanariansaarelaisten paluun innoittama juhla, jonka aikana kadut värjäytyvät talkista, jota karnevaalimaanantaina tuhannet valkoisiin pukeutuneet ihmiset heittävät. He tulevat paikalle joka vuosi ja kulkevat Real -katua pitkin Plaza de Españalle asti. Luonnollisesti kaduilla juhlitaan pukeutuneina parhaisiin - miehet guayabero -paitoihin ja naiset hattuihin ja aikakauden mekkoihin - guarachojen ja guajirien rytmissä. Ne soivat koko päivän Santa Cruz de La Palmassa, iloisessa siirtomaahenkisessä pääkaupungissa, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

 

Contenido

Lanzaroten karnevaali on yksi Kanariansaarten vanhimmista, vaikkakaan ei niin tunnettu kuin muut. Näyttävimmät ovat pääkaupungissa Arrecifessa, jossa katusoittajien, vaunujen, tanssijoiden ja rummuttajien meriaiheiset kulkueet täyttävät kadut rytmillä, ilolla ja väreillä. Muuallakin saarella juhlitaan, etenkin Teguisessa, joka ylläpitää tunnettua Teguisen pikkupirujen perinnettä. 

Contenido

Jos Kanariansaaret jostain tunnetaan, niin niiden valtavista vastakohdista. Fuerteventuralla karnevaalien päähenkilöt ovat arretranco ja achipenco -kilpailut. Ensimmäisessä kilpailevat hauskat käsintehdyt nelipyöräiset ajoneuvot ja toisessa omituiset kelluvat härpäkkeet, joilla tehdään yksi ylellisimmistä ja hauskimmista regatoista, joita voi kuvitella. Kilpailut pidetään saaren pääkaupungissa Puerto del Rosariossa. Nauru ja hauskuus on taattu! 

Näiden kahden tapahtuman lisäksi karnevaalien aikana Fuerteventuralla vierailevat pääsevät nauttimaan myös katujuhlista ja monissa paikoissa järjestettävistä kuningattarien gaaloista sekä juhlaa elävöittävistä pukukilpailuista karnevaalitanssijoiden rytmien tahdissa.

 

Contenido

La Gomeran karnevaali on rauhallinen karnevaali, jossa ei ole suuria väkijoukkoja. Sitä juhlitaan pääasiassa saaren pääkaupungissa San Sebastiániassa. Yksi suosituimmista ja odotetuimmista tapahtumista on talkin ja indigojauheen päivä, jota vietetään karnevaalimaanantaina. Silloin valkoisiin pukeutuneet karnevaalijuhlijat peittyvät suureen talkkiviittaan pitäessään hauskaa orkesterimusiikin tahdissa. 

 

Contenido

Myös El Hierron saaren karnevaali on erityinen. Siellä kokoonnutaan Fiesta de los Carneros -juhliin, joka tunnetaan myös nimellä Los Carneros de Tidagay. Sadat lampaannahkoihin pukeutuneet nuoret jatkavat perinnettä, joka oli jo vähällä kadota, mutta onneksi herätettiin henkiin paikalla olevien juhlijoiden iloksi.