Maailman paras ilmasto

Kanariansaarten ilmastoa pidetään maailman parhaana saarilla ympäri vuoden vallitsevien leutojen ja miellyttävien lämpötilojen ansiosta. Kun tähän vielä lisätään vähäinen sademäärä ja Euroopan korkein aurinkoisten tuntien määrä, tulee alueesta ihanteellinen. Saaristo on etuoikeukettu paikka, jossa eletään "ikuista kevättä" ja jossa voi kulkea t-paidassa ympäri vuoden.

Contenido

Syracusan yliopiston (USA) ilmastotutkimuksen johtaja Thomas Whitmore teki vuonna 1996 tutkimuksen nimeltä Miellyttävimpien ilmastoiden indeksit, jossa Kanariansaaret osoittautuivat ilmastoltaan maailman parhaaksi alueeksi. Consumer Travel Publicationsin julkaisemassa tutkimuksessa vertailtiin yli 600 paikan ilmatieteellisiä tilastoja (sadepäivien määrää sekä veden ja ilman lämpötiloja). 

Contenido

Kanariansaarilla hyvä säätila on taattu ympäri vuoden. Saarten erinomainen sijainti lähellä tropiikkia, Azorien antisykloni, meren ja koillisesta puhaltavien pasaatituulten vaikutus ja tietysti keskimääräinen vuotuinen lämpötila, joka on lähellä 22 astetta, luovat ihanteelliset olosuhteet. Ei hyytävän kylmää eikä tukahduttavan kuumaa. 

Huolimatta siitä, että saaret sijaitsevat keskellä Atlantin valtamerta, Golfvirran ansiosta veden keskilämpötila vaihtelee helmikuun 18 asteen ja elokuun 25 asteen välillä. Täydellinen lämpötila uimiseen vuoden jokaisena päivänä. 
 

Contenido

Kanariansaarten niukat sateet ja pitkät valoisat päivät auttavat tuntemaan olon energiseksi iholle tulevan ylimääräisen D-vitamiinin ansiosta, millä on positiivinen vaikutus kehoon. Siitä on useita etuja, kuten stressin ja unettomuuden lieventyminen tai mielialan kohentuminen. Ja ennen kaikkea siitä tulee hyvälle tuulelle.

Contenido

Saarille tyypillinen pasaatituulten synnyttämä lämpöinversio estää pilvien muodostumisen, mikä tarkoittaa, että kesällä sataa tuskin lainkaan ja talvella keskimäärin vain kolmena päivänä kuukaudessa. 

Contenido

Hyvä ilmasto mahdollistaa kaikenlaisen ulkoilun: ulkoliikunnan vapaa-ajan vieton ulkona, ulkoilmakulttuurin  Lisäksi ranta- ja luonnonalueiden tarjonta on niin monipuolinen, että on mahdollista valita monesta eri vaihtoehdosta: hiekkarannat tai vuoristopolut, rannalla ja rantakaupunkien kauniissa vanhoissa kortteleissa kävely.