Corralejon luonnonpuisto

Kanariansaarten parhaat dyynit sijaitsevat Fuerteventuralla

Corralejon luonnonpuisto on paras paikka nauttia Fuerteventuran autiomaan kauneudesta. Tämä 2,5 km leveä ja 10,5 km pitkä rannikkoalue sijaitsee saaren koillisosassa, ja alueella on kaksi toisistaan erottuvaa mutta silti sopusointuista puolta. Pohjoisessa Corralejon suuren lomakohteen vieressä on Kanariansaarten suurin dyyni – valtaisa alue valkoista hiekkaa, jota Atlantin valtameren turkoosit vedet huuhtovat. Etelässa maisema on aivan erilainen: dramaattinen ja karu tulivuorimaisema punaisen ja okran sävyissä.

Tekemistä Corralejon luonnonpuistossa

Kansallispuiston ohi kulkee FV-1-tie, joka yhdistää saaren pääkaupungin Puerto del Rosarion Corralejon kaupunkiin, mutta auto on kuitenkin pysäköitävä ja puistoon on tutustuttava kävellen. Jos haluat nauttia Corralejon upeista rannoista, ota mukaan pyyhe, juomavettä, aurinkovoidetta ja uimapuku, ellet sitten halua ottaa aurinkoa alasti. Jotta voit todella uppoutua tulivuoren maisemiin, ota mukaan vaelluskengät ja kiipeä 300 metriä ylös Montaña Rojalle eli Punaiselle vuorelle. Ota mukaan myös kamera, jotta voit ottaa kuvia Lanzarotesta ja La Graciosasta veden yli ja näin ikuistaa kokemuksen.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
4
10
262
10045