Los Molinos – vierailijakeskus – Tiscamanita

Tutustu kanarialaisen paahdetun maissijauhon – gofion - valmistusprosessiin
Los Molinos – vierailijakeskus sijaitsee perinteisessä asuintalossa Tiscamanitan kylässä Fuerteventuran keskiosassa. Museon vierellä sijaitsee kiinnostava, kunnostettu perinteinen tuulimylly. Vierailijakeskuksessa voit tutustua paahdetun maissijauhon – gofion – ympärille kehittyneeseen kokonaiseen kulttuuriin. Tämä ruoka-aine oli usean vuosisadan ajan saaren asukkaiden paras keino taistella nälkää vastaan. Kiinnostavan vierailun aikana voit tutustua tuulimyllyjen historiaan ja myös tämän aidon kanarialaisen ruoka-aineen valmistusprosessiin.
Kuuntele käsimyllyn ääntä
Heti museoon sisään mentäessä kuulet erikoisen äänen, joka on peräisin maissin jauhantaan tarkoitetusta käsimyllystä. Mielenkiintoista on myös tarkkailla perinteisen tuulimyllyn toimintaa. Mylly on rakennettu kivestä, savesta ja kalkista. Sen jälkeen voit tutustua myös tuulimyllyn myöhemmin syntyneeseen varianttiin, jossa myllyn torni ja koneistotilat ovat erillään toisistaan. Los Molinos – vierailijakeskus tarjoaa tietoa myös jauhontuotannosta erilaisilla jyvien käsittelytavoilla. Keskuksessa voi tarkastella myös erityyppisten myllyjen seinäpaneeleita, kaavioita ja piirustuksia, joiden avulla niiden toiminta on helpompi ymmärtää.
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä ota kuvia salamalla. Se voi vahingoittaa taiteellisesti tai kulttuurillisesti arvokkaita kohteita.
- Käytä roska-astioita ja lajittele mahdollisuuksien mukaan roskat niitä vastaaviin säiliöihin. Älä nauti eväitä näyttelytiloissa
- Ole varovainen reppusi tai laukkusi kanssa, ettet osu mihinkään esineeseen liikkuessasi.
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä, jotta et häiritse muita vierailijoita.
4
11
262
10045