Maipés de Agaete

Avoin arkeologinen puisto Gran Canarialla

Maipés de Agaeten suurissa, tuliperäisestä kivestä rakennetuissa hautakummuissa on lähes 700 hautaa, ja se on ainutkertainen avoin arkeologinen puisto, joka kertoo paljon kotoperäisestä kulttuurista. Puisto sijaitsee Gran Canarian kaakkoisosassa, Tamadaban mäntymetsän takana suuren laavakentän päällä. Puiston hedelmätön maisema on kiehtovan kaunis, ja siellä on aina 1 300 vuoden taakse ajoittuvia hautoja. Tämä huikea paikka on julistettu kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi, jossa harmaa maaperä ja vihreä kasvillisuus muodostavat lumoavan väriyhdistelmän.

Vierailu Maipésin haudoissa

Maipésin hautausmaan salaisuudet paljastuvat kävelyreitillä, jonka pituus on hieman yli kilometri ja joka sopii myös liikuntarajoitteisille. Reitin alussa on vierailijakeskus, jossa kerrotaan hautatyypeistä ja saaren muinaisista asukkaista. Teräslevyillä päällystetty polku johtaa satojen hautakumpujen luo. Hautakummut voivat olla jopa kahdeksan metriä leveitä ja kolme korkeita, ja ne levittäytyvät huomaamattomasti alueelle. Espanjalaisten tuloa edeltävään, lähes elokuvien kulisseja muistuttavaan maailmaan järjestetään opastettuja kierroksia.

Parking
Localidad
Agaete
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä ota kuvia salamalla. Se voi vahingoittaa taiteellisesti tai kulttuurillisesti arvokkaita kohteita.
  • Käytä roska-astioita ja lajittele mahdollisuuksien mukaan roskat niitä vastaaviin säiliöihin. Älä nauti eväitä näyttelytiloissa.
  • Ole varovainen reppusi tai laukkusi kanssa, ettet osu mihinkään esineeseen liikkuessasi.
  • Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä, jotta et häiritse muita vierailijoita.
2
11
262
10045