Kanariansaaret joulukuussa?

Vuoden viimeinen kuukausi kannattaa viettää parhaalla mahdollisella tavalla, jättäen hyvästit tyylillä edelliselle vuodelle. Kanariansaarilla voi viettää tavallista lämpimämmän joulun. Lämpötila on keskimäärin 22 astetta, mikä tarkoittaa juhlimista ulkoilmaterasseilla ja konserteissa tähtitaivaan alla ja tietysti myös uimista rannalla. Tämä ei ehkä ole se kaikkein tyypillisin tapa viettää joulua - mutta miksi ei aloittaisi aivan uudenlaista joulunviettoperinnettä?

Contenido

Vaikka lähteekin lomalle talvella, ei se tarkoita sitä, että joutuisi luopumaan auringonpaisteesta. Joulukuun puolivälissä lumiukkojen sijaan voi ihailla hiekasta tehtyä seimeä yhdellä Euroopan parhaimmista kaupunkirannoista, Las Canterasilla (Gran Canaria). Teneriffalla on mahdollisuus osallistua perinteiseen jouluyökonserttiin ulkona meren rannalla. Se on taianomainen ilta, josta on tullut juhlakauden klassikko.

 

Contenido

Kanariansaarten kulutusvero on vain 7%.  Se on paljon alhaisempi kuin muualla Euroopassa. Siksi joululoma kannattaakin hyödyntää tekemällä ostoksia edullisin hinnoin saarten ostoskeskuksissa tai markkinoilla - hyvän sään takia monet pääkaupungin markkinat järjestetään ulkona - joista voi ostaa erilaisia lahjoja ja matkamuistoja: käsitöitä, kanarialaisia ​​erikoisuuksia, perinteisiä ja ainutlaatuisia koruja tai asusteita.

 

Contenido

Kanariansaarille matkustaminen joulukuussa tarkoittaa, että pääsee maistelemaan kunkin alueen ja saaren tyypillisiä makeisia ja jälkiruokia. Epäilemättä suosituin ruoka, joka myös löytyy jokaisesta joulupöydästä, on keltaisella bataatilla täytetyt piirakat. Lisäksi tarjolla on El Hierron mantelijuustoa, Gran Canarian bataatti cagajones, Gomeron alfajores, mantecados de vino, almendrados palmeros leivoksia, keksejä ja pullia, sekä kotitekoista nougata, joilla on pitkät perinteet joillakin saarilla. 

Contenido

Kanariansaaret ovat joulukuun puolessa välissä yksi parhaista paikoista ihailla geminidi-tähdenlentoja, yksiä vuoden kirkkaimmista. Tähdenlentojen tarkkailuun ei tarvita teleskooppia, niitä voi katsella paljain silmin. Riittää, kun seisoo pimeässä paikassa, kiinnittää katseen taivaaseen ja odottaa muutaman minuutin ajan. Parhaiten tähtiä voi tarkkailla jossain kolmesta valosaasteelta suojatusta Starlight-suojelualueesta, La Palmassa, Fuerteventuralla tai Teneriffan huipulla.