La Palma on parhaiden tuliperäisten viinien koti

Opas laavan kuumuudessa viljeltyjen viinien nauttimiseen

La Palman viinit kypsytetään teetynnyreissä, ja niissä käytettävät rypäleet ovat peräisin tuliperäisessä maaperässä kasvaneista viiniköynnöksistä. Kypsytystapa ja maaperä sekä viinikirvan yleistymistä edeltävältä ajalta olevat rypälelajikkeet antavat La Palman viineille ainutlaatuisen maun, joka sopii kaikkein hienostuneimpienkin viininmaistelijoiden makuun.
La Palman viinien erinomaisuuden ymmärtämiseksi on perehdyttävä niiden perinteiseen ja ainutlaatuiseen valmistumistapaan. Rypäleet käyvät Kanariansaarten mäntypuusta valmistetuissa teetynnyreissä, ja ne kasvatetaan vuosisatoja vanhan perinteen mukaisesti nuoressa tuliperäisessä maaperässä. Tätä ainutlaatuista juomaa tuotetaan eri puolilla saarta esimerkiksi Puntallanassa, San Andrés y Saucesissa, Barloventossa, Garafíassa, Puntagordassa ja Tijarafessä.

Contenido

La Palmalla on monia viinitiloja, jotka kiinnostavat historiasta innostuneita vierailijoita.

Esimerkiksi vuonna 1996 pieneksi perheyritykseksi perustettu Bodegas Tamanca; se sijaitsee lähellä Cumbre Viejan aluetta, jossa tapahtui saaren viimeisin tulivuorenpurkaus. Näiden viinitilojen viinit hyötyvät rikkaasta, tuliperäisestä maaperästä, jossa kasvaa paljon erilaisia valkoisia, punaisia ja malvesiarypäleitä. Viinitiloille pääsee uutta Las Manchasin tietä pitkin, jolle pääsee El Pason kunnassa sijaitsevasta Tajuyan risteyksestä, joka rakennettiin tulivuorenpurkauksen jälkeen. Nämä viinitilat myyvät viiniä samaan tapaan kuin perinteiset ravintolatkin: viinitynnyrit tuodaan suoraan ruokailijoiden pöytiin.

Aivan Fuencalienten keskustan tuntumassa sijaitsevalla Bodega Teneguía, on valmistanut viiniä jo 70 vuotta. Tila valmistaa yli 15 erilaista viiniä, joita ei käytetä tynnyreissä. Nämä ovat tyypillisiä alueen viinejä tuliperäisessä maaperässä viljeltyjen rypäleidensä ansiosta, sillä Teneguía-tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1971. Tämä viinitila on saaren vanhin osuuskunta, ja sen viinit valmistetaan eri puolilla La Palmaa sijaitsevien osakkaiden rypäleistä. Viinitilalla on myymälä , jossa kävijät voivat maistella tilan ihastuttavia viinejä tai käydä opastetulla kierroksella.

Bodega Vega Norte viinitilan teetynnyreissä käyneet viinit ovat peräisin Garafían, Puntagordan ja Tijarafen kunnista. Siellä viinitarhat sijaitsevat erittäin jyrkillä rinteillä, joita halkovat lukuisat syvät rotkot. Tämän vuoksi suurin osa viinitarhoista sijaitsee 1 000–1 500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Vega Norten viinitila sijaitsee Tijarafen kunnassa Tijarafen ja Puntagordan välisen päätien varrella. Viinitilan myymälästä voi ostaa viiniä tai vaikkapa La Palmalta peräisin olevien viinejä ja juustoja.

Contenido

Juan Matías Torresin viinitila on yksi La Palman sympaattisimmista ja kansainvälisimmistä viinitiloista. Victoria Torres on viininviljelijäperheen viidennen sukupolven edustaja, joka hemmottelee tuliperäisessä maaperässä kasvavia rypäleitä ja käyttää sitten viininsä tilan vanhoissa teetynnyreissä.

Victoria Torres valmistaa kaikki viininsä käsityönä spontaanin käymisen avulla ja ilman lämpötilan säätelyä. Viinitarhassaan hän noudattaa ekologisia periaatteita sekä biodynaamista filosofiaa, ja käyttää erilaisia kasvivalmisteita, vaikkakin "ilman voimakeinoja". Monet työt tehdään edelleen käsityönä sekä viinitarhassa että viinitilalla. Torresin tärkein viinitarha sijaitsee Fuencalientessa, ja tilan viineillä on kysyntää koko Espanjassa ja esimerkiksi Japanissa.

Idyllisessä Las Triciasin kylässä Garafian kunnassa sijaitseva Perdomo on pieni perheviinitila, jonka viinitarhat sijaitsevat yli 1 200 metrin korkeudessa merenpinnasta ja jolla on D.O. La Palma -alkuperämerkintä. Samassa kunnassa sijaitseva Tagalguénin viinitila valmistaa korkealaatuista ja perinteisin menetelmin valmistettua luomuviiniä.

Nämä kaikki seikat ovat Isla Bonitan ainutlaatuisten viinien erinomaisuuden taustalla. Paikalliset viinit tunnistaa La Denominación de Origen de Vino de La Palma -alkuperämerkinnästä, joka on jo yli 25 vuoden ajan arvioinut ja sertifioinut saaren viinien laatuasekä tässä mainituilla viinitiloilla että monilla muilla tiloilla. Luettelo kaikista sertifioiduista viinitiloista on saatavilla Denominación de Origenin verkkosivustolla.