Teneguían kansallisen monumentin tulivuoret

Kanariansaarten viimeisin tulivuoren purkaus maalla

Vuonna 1971 Teneguían tulivuori oli jokaisen sanomalehden etusivulla ympäri maailmaa, kun se purkautui ja sylki ulos tuhansia kuutiometrejä hehkuvaa laavaa. Kanariansaarten viimeisin tulivuoren purkaus maalla peitti La Palman eteläosassa suuren alueen laavalla ja vulkaanisella tuhkalla ja loi uuden matkailukohteen. Teneguían tulivuoren koskemattomien laavavirtojen sekä myös San Antonion tulivuoren 1700-luvulla tapahtuneen purkauksen laavavirtojen säilyttämiseksi alueet on julistettu kansalliseksi monumentiksi.

Retki Teneguían tulivuorelle La Palmalla

San Antonion vierailijakeskuksessa, joka sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Los Canariosin kaupungista, kerrotaan alueen kiehtovasta vulkaanisesta historiasta. Sieltä voit lähteä erilaisille reiteille joko kamelin selässä tai kävellen. San Antonion tulivuorelle johtavan reitin varrella voit nähdä Fuencalienten laajat viinitarhat ja Teneguían huippua ympäröivän huimaavan pudotuksen sekä tuntea tulivuoresta tulevan lämmön. Toisella puolella kävelyreitin GR-131-osa johdattaa Fuencalienten suolakentille ja kuuluisaan paikkaan.

Korkeus
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
5
10
262
10045