Matkamuistoja Kilometri 0:n tyyliin: mitä viedä kotiin La Palmasta?

La Isla Bonitassa on saatavilla laaja valikoima paikallisia tuotteita, jotka muistuttavat vierailusta kotiinpaluun jälkeen.

La Palman reseptit aina jälkiruoista muhennoksiin ja mojoihin sekä viiniin ja juustoihin ovat sekoitus perinteistä ja nykyaikaisten reseptien uusia panoksia. Palman makuja voi viedä matkalaukussaan mukanaan kotiin monin eri tavoin.

Jokainen, joka lähtee Isla Bonitalta, ymmärtää paremmin saarella tunnetun laulun sanat: "Yo quisiera volver a La Palma..." (Haluaisin palata La Palmalle...) Ehkä et pääse palaamaan pian tai vielä pitkään aikaan, mutta voit viedä mukanasi matkamuistoja maasta, joka on upean luonnon (saari on julistettu Unescon biosfäärialueeksi) lisäksi täynnä erilaisia makuja ja kauniita käsitöitä, jotka auttavat palaamaan saarelle muistoissa, etäisyydestä huolimatta.

Contenido

Kilometri 0 -maatalousmalli on ollut käytössä La Palmalla jo vuosikymmeniä. Sen myötä saaren maanviljelijät ovat päässeet lähemmäksi maanviljelystapaa, joka yhdistää maaseudun perinteisen osaamisen ja nykyaikaisen tutkimustiedon. Tavoitteena on luoda taloudellisesti elinvoimainen, kestävä ja oikeudenmukainen alkutuotantoala.

Saaren viljelijätoreilla, erityisesti Santa Cruz de La Palman Puntagordassa ja La Recovassa (Mercado de Abastossa), myytävien hedelmien ja vihannesten lisäksi myydään myös La Palmassa valmistettuja käsitöitä. Tarjonta on ainutlaatuista maailmassa, sillä myytävänä on aidosta silkistä valmistettujen ja perinteisillä kangaspuilla kudottujen silkkivaatteiden lisäksi myös hienoja käsin kirjottuja tekstiilejä, taidokkaasti käärittyjä sikareita ja tyylikästä keramiikkaa. Markkinoita on myös El Pasossa, Puntallanassa ja Villa de Mazossa sekä Aragualin kirpputorilla.

El Pasossa sijaitsevasta Museo de La Seda -museosta voi ostaa huiveja, laukkuja ja jopa kenkiä, jotka on valmistettu kangaspuilla. Tällä alueella on vuosisatoja vanhat perinteet, sillä se oli osa Silkkitietä, joka kulki Euroopan kautta Kiinaan ja sieltä pois.

Contenido

La Palman juustot valmistetaan pääasiassa vuohenmaidosta, mutta myös metsissä vapaasti laiduntavien lampaiden maidosta. Kaikkialla La Palmalla on saatavilla Kilometri 0 -juustoja, sillä juusto on perinteisesti ollut yksi La Palman kotitalouksien tärkeimmistä ruoka-aineista. Nykyään myynnissä olevilla juustoilla on virallinen laatumerkki, ja ne ovat voittaneet lukuisia palkintoja alueellisilla, kansallisilla ja kansainvälisillä messuilla.

Maukkaat mantelijälkiruoat, kuten kuuluisa Bienmesabe tai almendrados eli mantelijuusto, vievät syöjänsä makuelämyksen siivin takaisin La Palmalle. Myös viinin valmistuksella on pitkä historia La Palmalla: viininviljelyperinne tulivuoriperäisessä maastossa alkoi 1500-luvulla ja se on nykyään noussut uuteen loistoon. Saaren viinitehtaat tuottavat runsaasti erilaisia puna- ja valkoviinejä taidokkaasti ja omistautuneesti. Sekä juustot että viinit on suojattu alkuperänimityksellä.

Saarella valmistetaan myös Mojo de La Palma -juustoa, joka valmistetaan saarella omalla reseptillä, jonka ansiosta se on tasalaatuista. Tämä juusto maustetaan chilipaprikalta, joten se voi toisinaan olla hyvinkin tulista. Juusto ostetaan tyhjiöpakattuna, ja se syventää perinteisen kanarialaisen papas arrugadas -juuston lisäksi minkä tahansa ruokalajin makua ja saa aikaan maun, jota sanotaan elämän kastikkeeksi.

La Palmalla on saatavan laaja valikoima paikallisia ruokia ja juomia, joiden avulla voi nauttia tämän Atlantin valtameren syleilemän saaren vivahteista ja sen niittyjen, metsien ja suojeltujen luonnonalueiden vehreydestä vielä pitkään matkan jälkeenkin. Ne ovat kaikki osa Saborea La Palma -brändiä, joka on koko matkakohteen gastronomisen laadun yhteinen symboli.