Bienmesabe ja muut La Palman herkut

Tutustu Isla Bonitan perinteisiin jälkiruokiin.

Sokerilla ja makeisilla on aina ollut keskeinen asema La Palman historiassa. Ei ole sattumaa, että ensimmäinen vientisato, jonka flaamilaiset, portugalilaiset ja andalusialaiset uudisasukkaat toivat mukanaan 1500-luvun alussa, oli sokeriruoko. Makeiset ovat tämän saaren gastronomian suurin aarre, sillä sokeriruokopeltojen ja sokeritehtaiden kriisi pakotti ne muuttamaan sokerin makeisiksi, hilloiksi, säilykkeiksi, kekseiksi ja donitseiksi.

Imagen
Merdillo Llanos de Argual
Merdillo Llanos de Argual
Contenido

Luonnon- ja kulttuuririkkauksiensa lisäksi La Palma tunnetaan perinteisten makeisten ja jälkiruokien suuresta valikoimasta. Ne valmistetaan käsityönä puu-uuneissa, ja pääset maistelemaan niitä vain pistäytymällä joillakin saaren maalaismarkkinoista tai kokeilemalla niitä aterian päätteeksi ravintolassa. Voit myös ostaa niitä pienistä kaupoista, myymälöistä ja supermarketeista. Mantelilla, kanelilla tai sitruunalla maustetut leivonnaiset ovat sekä monipuolisia että herkullisia. Tässä on opas saaren kuuluisimpiin makeisiin.

Contenido

Bienmesabe on useimpien paikallisten ja vierailijoiden valitsema jälkiruoka. Se on perinteinen Palmusaaren herkku, joka valmistetaan jauhetuista manteleista, kakkutaikinasta, sokerista, sitruunankuoresta ja kananmunista. Se syödään yleensä vaniljajäätelön kera.

Toinen jälkiruoka, joka on kasvattanut suosiotaan, on nimeltään Príncipe Alberto. Se valmistetaan suklaasta, manteleista ja sokerikakusta. Annokseen lisätään maun mukaan kermavaahtoa, joka korostaa sen makua.

Contenido

Rapaduras-nimisiin mantelikarkkeihin kätkeytyy herkullinen salaisuus: mantelin maku on paljon tavallista mantelia voimakkaampi, ja ne ovat samalla rapeita ja mureita. Makeiset ovat pyöreitä ja valmistettu manteleista.

Rapadurat ovat muodoltaan hauskoja ja vielä hauskempia syödä. Näiden kartiomaisten karkkien tärkeimmät ainesosat ovat ruokohunaja, gofio, sokeri, mantelit, kaneli ja sitruuna; näiden makujen lisäksi saatavilla on myös muita rapaduras-makuja, kuten rapaduras de leche, suklaa-, kookos- ja muna-rapaduras.

Contenido

La Palmalle hyvin tyypillinen herkku on pan de leche -kakku, joka valmistetaan jauhoista ja juoksutetusta maidosta, sokerista, munista, kanelista ja sitruunankuoresta. Emme voi myöskään olla mainitsematta mantelijuustoa, joka valmistetaan munista, sitruunankuoresta ja kanelista sekä manteleista. Suosittelemme myös maistamaan yksinkertaisesti ja perinteisellä tavalla valmistettua jäätelöä meren rannalla!

Paljon puhutaan siitä, onko Barraquito syntynyt La Palmalla vai Teneriffalla, mutta Isla Bonitalla sanotaan, että sen valmisti ensimmäisenä eräs La Palmalla syntynyt henkilö. Vaikka kyseessä on kahvijuoma, se on myös herkku, sillä siihen lisätään tiivistettyä maitoa, hieman sitruunankuorta, kanelia ja Licor 43:a maun mukaan.

Contenido

Palman joulunviettoon, erityisesti uudenvuodenpäivän ja kolmen kuninkaan päivän aamiaiselle kuuluu myös yksi makea herkku, joka on aina joulupöydässä: "pan de manteca" tai "roscas", kuten palmerolaiset sitä myös kutsuvat.

Hunajakeitot ovat myös osa La Palman ruokaperinnettä, ja niitä valmistetaan karnevaalikaudeksi, erityisesti Indianos-karnevaalin aikaan. Isoäidit ovat siirtäneet reseptin sukupolvelta toiselle, ja sitä on syöty kotona ja tarjottu vieraille. Tämä jälkiruoka on peräisin saaren vanhojen sokeriruokopeltojen työläisiltä. He kastoivat leipänsä sokeriruokosiirappiin eli "keittoon". Nykyään hunajakeitot valmistetaan samanlaisesta siirapista tai niissä käytetään lisänä hunajaa ja rouhittuja manteleita, ei niinkään jauhettuja ja paahdettuja.

Contenido

Marquesote palmero on herkku, joka täyttää suun ja suorastaan pursuaa makeutta. Se koostuu vehnäjauhoista, kananmunista ja sokerista tehdyistä sokerikakusta, joka viipaloidaan; viipaleista osa kastetaan siirappiin ja osa kuorrutetaan kovaksi vatkatulla kananmunanvalkuaisella.

Näiden makeisten maine ulottuu vuosisatojen taakse, jolloin nämä herkut päätyivät Vatikaanin pöytiin 1800-luvulla. Vuonna 1823 italialainen kanonisti Juan María Mastai Ferreti, myöhemmin paavi Pius IX, vieraili La Palmalla matkallaan Chileen. Saarella ollessaan Guislan markiisi Luis Van de Walle tarjosi hänelle aamiaiseksi paikallisia leivonnaisia. Sanotaan, että kanonisti oli mieltynyt pieniin marquisoteihin, joissa ei ollut mesiangervoa ja jotka oli täytetty makealla kermalla. Luis Van de Wallen mukaan "niitä on kutsuttu piononoksiksi siitä lähtien, kun kardinaali Mastaj astui paaviksi, ja lähetämme niitä Roomaan aina kun voimme, jotta ne lieventäisivät niitä huolia, joita kristillinen maailma nyt kokee".

Imagen
Marquesote palmero
Marquesote palmero
Título

Ravintolat

Imagen
 restaurantes
 restaurantes