Gran Canaria

#niinpaljonkoettavaa

Gran Canaria, jota kutsutaan myös nimellä "pikkumanner", tunnetaan jyrkistä kontrasteistaan. Saman päivän aikana voi nauttia upeista dyynikenttien ympäröimistä rannoista ja nousta kanarianmäntymetsien peittämille kukkuloille, joiden vehreys erottaa ne tummasta vulkaanisesta maasta.

Contenido

Matkalla näkee syviä rotkoja, laaksoja, monenlaisia kiviä, vulkaanisia kalderoita, huikeita kallioita...Vaellusreiteillä törmää uskomattomiin paikkoihin ja voi pysähtyä ihailemaan kauniisti avautuvia maisemia. Toinen vaihtoehto on matkata mukavasti autolla tai julkisella kulkuvälineellä, sillä Gran Canarialla on laaja ja hyvin ylläpidetty tieverkosto.

00:00
Título
Gran Canaria
Vídeo
Póster
Maspalomas
Maspalomas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Kuten muuallakin Kanarialla, saarella on kadehdittava ilmasto, ikuinen kevät, joka kutsuu elämään täysillä sen rikkaassa luonnossa ja monimuotoisissa maisemissa, viehättävissä ranta- ja sisämaakylissä, ja kokemaan saaren perinteet, kulttuurin ja historian. Saarelta löytyy myös houkuttelevia nykyaikaisia turistikeskuksia ja kaupunkeja, kuten Las Palmas de Gran Canaria. Kosmopoliittinen ja eloisa pääkaupunki on yksi saaren arvokkaimmista aarteista, joka aina yllättää vierailijan. Haluaisitko tutustua siihen?

Gran Canaria täydentää laajaa tarjontaansa monipuolisilla kulttuuri-, vapaa-ajan- ja urheilumahdollisuuksilla sekä laajalla valikoimalla erilaisia majoituksia, ravintoloita, kauppoja ja hyvinvointikeskuksia.
 

 

 

Ikuinen kevät, joka kutsuu elämään täysillä sen rikkaassa luonnossa ja monimuotoisissa maisemissa, viehättävissä ranta- ja sisämaakylissä, ja kokemaan saaren perinteet, kulttuurin ja historian.

Contenido

Mille rannalle mennään tänään?

Epäilemättä rannat ovat Gran Canarian nähtävyyksistä tärkeimmät. Niitä löytyy jokaiseen makuun: pitkiä ja avoimia, pieniä poukamia, vilkkaita, hiljaisia, kullanväristä hiekkaa.
Etelässä ovat pisimmät, tyynivetiset rannat, jotka ovat enimmäkseen vaaleaa hiekkaa. Koska ne sijaitsevat lähellä tärkeimpiä turistikeskuksia,
löytyvät niiltä kaikki palvelut ja niille on helppo päästä.

Pohjoisen rannat ovat hyvin erilaisia: pieniä poukamia, joissa on tummaa hiekkaa tai vulkaanista kiveä ja korkeammat aallot. Jotkut niistä ovat vaikeapääsyisiä, mutta palkintona ne tarjoavat vilvoittavan kylvyn viihtyisässä luonnonaltaassa. Täältä löytyvät kauniit ja koskemattomat rannat, joilla pystyy luomaan yhteyden luontoon sen puhtaimmassa muodossa.
 

Imagen
Cuenca de Tejeda
Cuenca de Tejeda
Contenido

Luonnossa saaren sydämessä

Gran Canaria on paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Se on myös upeaa villiä luontoa ja kauniita maisemia, kuten näkymät saaren sydämessä, jota hallitsee Roque Nublo, vaikuttava tuliperäinen kivipaasi, jonka luokse pääsee helppokulkuista polkua pitkin. Maisemat tästä luonnon näköalapaikasta ovat henkeäsalpaavat.

Saaren luoteisosan mahtavia kallioita kruunaa "lohikäärmeen pyrstönä" tunnettu Tamadaban luonnonpuisto, joka on yksi Kanariansaarten parhaiten säilyneistä kotoperäisistä kanarianmäntymetsistä yhdessä sen vieressä olevan Inaguan kanssa. Inagua on sinipeipon asuinsija. Se elää ainoastaan tällä saarella.

 

 

Contenido

Nämä ja monet muut luonnon kauniit ja arvokkaat nähtävyydet sijaitsevat saaren biosfäärialueella, joka muodostaa merkittävän osan saaresta. Alueelle tyypilliset perinteiset työt, majoitus ja maaseutumatkailu toimivat rinnakkain kestävän ja luontoa kunnioittavan strategian mukaisesti. Sen tarkoituksena on taata ympäristön pysyvyys.

Luonto- ja maaseutualueisiin voi tutustua laajan vaellusreittiverkoston avulla, joka kulkee kotoperäisten mäntymetsien ja rotkojen yli, suurten makean veden altaiden ja vanhojen laavavirtojen vierellä...Ympäristöstä löytyy myös viehättäviä kyliä, joissa voi pysähtyä lepäämään ja virkistymään perinteisten keittiön antimilla tai yksinkertaisesti jutella ystävällisten ja vieraanvaraisten paikallisten asukkaiden kanssa.
 

 

 

Contenido

Tutustu kotoisiin kyliin

Kaukana rannikon vilkkaista kaupunki- ja turistikeskuksista, Gran Canarian sisämaasta, löytyy hiljaisia ​​kyliä, joissa kaikki tapahtuu verkkaisesti. Nämä rauhan tyyssijat, joissa "ajan" käsite saa aivan toisen merkityksen, mahdollistavat yhteyden yksinkertaiseen elämään ja perinteiden arvostukseen. 

Yksi erityisen viehättävä paikka on Gran Canarialla sijaitseva Tejeda, joka on valittu yhdeksi Espanjan kauneimmista kylistä. Siihen on syynsä. Täällä sijaitsee Parador Nacional de la Cruz de Tejeda, moderni hotelli, joka on integroitu täydellisesti ympäristöönsä ja josta voi ihailla yhtä saaren kauneimmista maisemista. Hyvin lähellä Tejedaa on Artenara, Gran Canarian korkeimmalla paikalla oleva kylä ja joka sijaitsee Tamadaban rehevän mäntymetsän portilla.

 

Contenido

Toinen vierailu, jota ei voi jättää väliin on käynti Santa Lucía de Tirajanan ja Agüimesin kauniissa historiallisissa keskuksissa tai Fataga, jossa on rehevä palmulehto ja valkoiset Gran Canarian maaseutuarkkitehtuurin mukaiset rakennukset. Pohjoisempana saavutaan Teroriin, jossa kannattaa tutustua sen kirkkoon ja aukiota ympäröivien talojen kauniisiin tyypillisiin parvekkeisiin. Lisäksi kannattaa piipahtaa Arucasissa, jonka historiallisesti ja taiteellisesti kiinnostavaksi julistetussa keskustassa on upea arkkitehtoninen teos, San Juan Bautistan kirkko, jossa on kivikaiverruksia ja paljon kauniita ikkunoita. 

Luettelo saarella sijaitsevista kylistä ja kiinnostavista paikoista on loputon. Vierailut näissä paikoissa on paras tapa tutustua Gran Canarian identiteettiin ja kulttuuriin.

 

 

Tejeda on yksi Espanjan kauneimpia kyliä.

Contenido

Kulttuurireitillä museoissa

Saarelta on käytännössä mahdotonta löytää paikkaa, jossa ei olisi ainakin yksi museo, tosin pääkaupungissa Las Palmas de Gran Canaria on laajin ja monipuolisin tarjonta. Vierailua kaupungin upean historiallisen keskustan sydämessä sijaitsevassa Kanarian saarten museossa ei kannata jättää väliin. Siellä esitellään alkuperäiskansojen elämää eri puolilla saarta ja näytteillä on erittäin mielenkiintoisia esineitä, kuten kalloja tai muumioita. Casa de Colón, ainutlaatuinen rakennus, joka on todiste Kristoffer Kolumbuksen vierailusta saarella, kertoo myös Kanariansaarten historiasta ja sen suhteista Amerikkaan. CAAM-Centro Atlántico de Arte Modernossa on Euroopan, Amerikan ja Afrikan taiteilijoiden nykykulttuurin näyttelyitä. Niiden, joiden intohimona ovat tekniikka ja tiede, kannattaa vierailla Elder-museossa.

 

Imagen
Vegueta
Vegueta
Contenido

Myös muualla saarella löytää todella mielenkiintoisia kohteita, kuten Casas Cuevas de Artenaran etnografinen museo, joka sijaitsee vanhassa talossa, joka oli luultavasti alkuperäiskansan asuttama. Museossa on esillä huonekaluja ja kodin esineitä, joiden yksinkertaisuus yhdistää vierailijan menneen ajan vaatimattomaan elämään. Muita etnografisia museoita ovat Tejedan historian ja perinteiden museo, johon on rakennettu muun muassa vanhan ajan ruokakauppa ja kaikenlaisia ​​laitteita; tai Agaetessa sijaitseva Museo de la Rama, joka on omistettu yhdelle saarten tunnetuimmista ja suosituimmista festivaaleista, joille osallistuu joka kesä tuhansia ihmisiä.

Täydellinen reitti tutkia Gran Canariaa ja tutustua sen historiaan ja kulttuuriin.

 

 

Contenido

Tutustu kiehtoviin arkeologisiin kohteisiin

Saarella on säilytetty paljon sen historiallista ja arkeologista perintöä, jäänteitä, jotka auttavat tuntemaan ja ymmärtämään paremmin Gran Canarialla asuneiden esi-isien kulttuuria ja elämäntapaa.

Hyvä esimerkki tästä on Risco Caídon kulttuurimaisema ja Gran Canarian pyhät vuoret, jotka on julistettu maailmanperintökohteeksi, mikä kuvaa alueen arvoa. Kyseessä on laaja vuoristoinen alue saaren keskiosassa, jossa on jälkiä ainutlaatuisesta 1500 vuotta kestäneestä kulttuurin kehityksestä, lähes ilman ulkopuolista vaikutusta, Pohjois-Afrikan berberijuurista espanjalaisten valloitukseen.

Gran Canarian pohjoisosasta löytyy Kanarian arkeologian aarre: Cueva Pintada de Gáldarin arkeologinen puisto ja museo, yli 50 talon ja keinotekoisten luolien kaupunki, jotka olivat osa esilatinalaisamerikkalaista asutusta. Yhdessä luolista on poikkeuksellinen esimerkki alkuperäiskansojen seinämaalauksesta. Tällä alueella on myös Maipés de Agaeten arkeologinen puisto, valtava ja näyttävä vulkaanisten kivien kenttä, jota ympäröi kaunis laakso, jota alkuperäiskansat käyttivät hautauspaikkana.

Contenido

Guayadeque, yhdellä suurimmista ja kauneimmista rotkoista saaren kaakkoisosassa, on suuri arkeologinen arvo. Siellä sijaitsee lukuisia luolia, joita Gran Canarian muinaiset asukkaat asuttivat. Toinen mielenkiintoinen arkeologinen kohde on La Fortaleza keskus, jossa voi tutustua saaren alkuperäisasukkaiden arkielämään sekä luolataloihin, joissa he asuivat; asuntotyyppi, joka on säilynyt näihin päiviin asti.

Nämä ovat vain joitain todisteita menneisyydestä, mutta ne ovat onneksi säilyneet tähän päivään asti, jotta historiaan voidaan tutustua ja sitä osataan arvostaa ja kunnioittaa.

Gran Canarian pohjoisosasta löytyy Kanarian arkeologian aarre: Cueva Pintada de Gáldarin arkeologinen puisto ja museo, yli 50 talon ja keinotekoisten luolien kaupunki, jotka olivat osa esilatinalaisamerikkalaista asutusta.

Contenido

Hemmottele itseäsi hyvinvoinnin saarella

Gran Canaria tunnetaan Euroopassa hyvinvointikohteena. Jo 1800-luvulla matkailijat kaikkialta mantereelta tulivat saarelle toipumaan kaikenlaisista vaivoista sen ilmaston tarjoamien hyötyjen ansiosta. Ajan myötä levon ja palautumisen käsite on muuttunut, mutta elpyminen ja siitä saatava fyysinen ja henkinen hyvinvointi on saarella edelleen taattu.

Hiekka, aurinko, meri, puhdas ilma, vulkaaniset kivet, modernit hoidot ja keskukset, pätevät ammattilaiset... Gran Canarialla on kaikki mitä tarvitset hemmotellaksesi itseäsi, varataksesi aikaa ladataksesi akkujasi ja palataksesi uutena. Voit käydä joko yhdessä saaren monista hyvinvointikeskuksista tai tehdä rennon kävelyretken auringonlaskun aikaan hengittäen merituulta tai puhdasta metsien ilmaa.

Jo 1800-luvulla matkailijat kaikkialta mantereelta tulivat saarelle toipumaan kaikenlaisista vaivoista sen ilmaston tarjoamien hyötyjen ansiosta.

Contenido

Harrasta suosikkiurheilulajiasi

Ei ole urheilua, jota ei voisi harrastaa täällä meren ympäröimänä ja keväisessä ilmassa ympäri vuoden. Koska saarelta löytyvät kaikenlaiset urheilukeskukset ja palvelut, ei ole mitään tekosyytä jättää treenausta väliin. 

Vaihtoehtoja on loputtomasti: golfin peluu moderneilla kentillä nauttien merituulesta, laudalle nousu ja liito aaltojen ja tuulen viemänä, maastopyörällä ajo pitkin sitä varten tehtyjä reittejä, rannalla juoksu, kristallinkirkkaissa vesissä uinti, vuorilla kiipeily kaiken tasoisille...fyysisellä kunnolla ei ole väliä. Gran Canarialla voivat urheilla kaiken tasoiset liikkujat.

Contenido

Vielä on yöelämä!

Hauskuus ja viihde jatkuu, kun päivänvalo hiipuu saarella. Jos energiaa on vielä jäljellä, erityisesti matkailukeskukset ja pääkaupunki tarjoavat lukemattomia vaihtoehtoja. Ravintoloita, terasseja, vapaa-ajan keskuksia, suosittuja paikkoja, elokuvateattereita, erilaisia esityksiä...kaikkea löytyy myös vilkkaalle yöelämälle.

Kesällä on helppo löytää suosittuja kesäjuhlia saaren kylistä niin rannikolla kuin sisämaassakin. Jos kuitenkin haluaa jotain rauhallisempaa Gran Canarialla, tässä Starlight Tourist kohteessa on mahdollista tarkkailla tähtitaivasta ja nauttia retkistä siihen erikoistuneiden oppaiden kanssa.

Contenido

Älä lähde ennen kuin olet maistanut...

El queso de flor (kukkajuusto) on herkku, jota valmistetaan vain kolmessa kaupungissa Gran Canarian pohjoisosassa. Sen erikoisuus on siinä käytettävä kasvijuoksute, jota saadaan joidenkin ohdakelajikkeiden kukista. Se on yksi Kanarian saarten juustoista, joilla on suojattu alkuperänimitys.

Título

Lisätietoa on saatavilla virallisilla sivuilla Patronato de Turismo de Gran Canaria