Lanzarote

erityinen saari

Lanzarote on synonyymi tulivuorille, laavakentille, uskomattoman muotoisille kiville, mustalle ja punertavalle maalle, jotka ovat vastakohta tyypillisille valkoisille taloille, meren ja taivaan siniselle. Kanariansaarten itäistä osaa hallitsevat karut pyöreät vuoret, kauniit valko- ja kultahiekkaiset rannat, rehevät palmulehdot ... ja hiljaisuus, joka on myös osa arvoituksellista Lanzaroten maisemaa.

Contenido

Tälle kestävän kehityksen saarelle mahtuu sekä eloisia turistikeskuksia että rauhallisia pieniä kyliä. Rannikon suuret hotellit ja bungalowit elävät yhteiselämää viehättävien sisämaan kylien maalaistalojen, huviloiden ja boutique hotellien kanssa. Täydellinen ensiluokkainen tarjonta takaa parhaan loman mihin vuodenaikaan tahansa, nauttien poikkeuksellisesta ilmastosta. Lyömättömät olosuhteet, jotka yhdessä kehittyneen infrastruktuurin ja laadukkaiden palvelujen kanssa ovat houkutelleet kaikenlaisien urheilulajien harrastajia ja ammattilaisia ​​treenaamaan saarelle.

Contenido

Lanzarotea on kehitetty kestävällä tavalla ja sopusoinnussa ympäristön kanssa, kiitos erityisesti universaalin taiteilijan César Manriquen väsymättömän työn. Sen lisäksi, että hän osasi parantaa maisemaa valtavalla lahjakkuudellaan, pystyi hän välittämään rakkautta ja kunnioitusta maanmiehiään ja maataan kohtaan. Maa, jossa matkailu, taide ja luonto kulkevat käsi kädessä.

 

00:00
Título
Lanzarote
Vídeo
Póster
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Huikeiden maisemien, jotka toisinaan muistuttavat Marsin pintaa, lisäksi Lanzarotessa kiehtoo myös sen tuliperäisestä maaperästä syntyvät ihmeet. Vaikka saattaa tuntua mahdottomalta, elämä voittaa ja tekee mahdolliseksi tuottaa kuuluisia viinejä, joilla on alkuperänimitys. Eikö olekin erityinen saari?

 

 

Contenido

Tuliperäisiin maisemiin tutustumisen lisäksi Lanzarotella voi virkistyä sen upeilla rannoilla, rentoutua auringossa valkoisella tai kultaisella hiekalla ja uiskennella kristallinkirkkaassa turkoosissa vedessä. Monet rannoista sopivat perheen pienimmille, sillä ne ovat suojaisia. Samoin kuin purkausten jälkeen mereen virranneiden laavakerrosten suojaan muodostuneet luonnonaltaat.

Sopivia paikkoja löytyy myös niille, jotka nauttivat aalloista tai pitkistä kävelyretkistä rannalla sekä niille, jotka etsivät rauhaa, tai päinvastoin, haluavat eloisia rantoja ja venesatamia, joissa on vapaa-ajan palveluita, ravintoloita ja kauppoja tekemään lomasta täydellisen.

Monet rannoista sopivat perheen pienimmille, sillä ne ovat suojaisia.

Imagen
Contenido

Lanzaroten vulkaaniset maisemat herättävät ainutlaatuisia tuntemuksia. Ne ovat inspiroivia, arvoituksellisia, salaperäisiä... Ne vangitsevat luonnon kanssa intiimiin yhteyteen, jota on vaikea selittää, ne täyttävät vierailijan energialla. Miksiköhän? Olisiko syynä se, että ne paljastavat luonnon voiman? Palauttavat kehityksen alkuperille?

Kysymyksiä, joihin voi löytää vastauksen Timanfayan kansallispuistossa, joka on saaren merkittävin tuliperäisen maan ilmentymä ja yksi Kanarian saariston näyttävimmistä. Karu, karski, koskematon maisema, jossa voi kokea myös haudanhiljaisuuden. Tulivuorilla voi vierailla opastetulla bussikierroksella, jonka aikana voi hämmästellä kirjavaa horisonttia, jota hallitsevat tuliperäiset rinteet, laavakentät, erimuotoiset kivet... Yhdistelmä, johon luonto on valinnut erityisen väripaletin, jossa punaisen ja oranssin sävyt sekoittuvat okran, ruskean ja mustan kanssa.

 

 

Contenido

Hyvin lähellä kansallispuiston sisäänkäyntiä on Camel Echadero, jossa on mahdollista kiivetä kamelin selkään ja matkata tuliperäisellä maaperällä kulkevaa reittiä tuntien tuulen vireen ja laavan natinan huikean luonnon ympäröimänä.

Eikä tässä vielä kaikki, tuliperäinen maa näkyy missä tahansa Lanzaroten kolkassa: rannikolla, pelloilla, sisämaan kaupungeissa. Äärimmäisistä ympäristöolosuhteista huolimatta useat sukupolvet saaristolaisia ovat osanneet ottaa tästä näennäisesti karusta maasta kaiken irti. Kyllä, vain näennäisesti, koska maaperä säilyttää paljon yllätyksiä tuliperäisen peittonsa alla.

Contenido

Lanzarotella pääsee tutustumaan myös purkausten luomaan kiehtovaan maanalaiseen maailmaan. Luolia ja vulkaanisia tunneleita, joihin voi tutustua vastuullisesti ja kestävästi toteutettujen toimien ansiosta. Jameos del Agua, jonka kehitykseen vaikutti suuri taiteilija César Manrique tai Cueva de los Verdes, ovat hyviä esimerkkejä paikoista, joissa voi tutustua maanpinnan sisäosiin.

Contenido

La Gerian maisema on yksi suurimmista yllätyksistä Lanzarotella. Lanzaroten maanviljelijät viljelevät viinirypäleitä laajalla alueella, jota peittää Timanfayan purkausten aikana levinneet mustat tulivuoren kivet. Tämä materiaali pystyy ylläpitämään yön kosteuden, mikä on välttämätöntä vähäsateisella saarella. Perinteinen tekniikka, jota täydentävät viiniköynnöksiä tuulelta suojaavat tyypilliset kiviseinät, luovat upean ja ainutlaatuisen maiseman.

Tuloksena saadut suojatulla alkuperänimityksellä varustetut viinit ovat erityisiä ja kansainvälisesti tunnustettuja. Parasta on pystyä maistamaan niitä jollain viinitiloista ja samalla nauttia ympäristön kauneudesta.

La Gerian maisema on yksi suurimmista yllätyksistä Lanzarotella.

Contenido

Lanzaroten onneksi saarella asui César Manrique, kansainvälisesti tunnettu monipuolinen taiteilija, joka osasi paremmin kuin kukaan muu yhdistää taiteen ja luonnon. Luonnon vankkumaton puolustaja oli syvästi rakastunut saareen, jolla hän syntyi. Taiteilija puuttui luonnossa oleviin alueisiin vain parantaakseen niitä ja luodakseen paikkoja, joita voidaan ihailla ikuisesti. 

Hän jätti suuren osan taiteellisesta perinnöstään Lanzarotelle. Ehkä maineikkain paikka on Jameos del Agua, yksi saaren suosituimmista turistikeskuksista ja jossa Manrique toi esiin neroutensa. Tässä vulkaanisessa tunnelissa, jossa on kuuluisa ja näyttävä luonnonauditorio, sijaitsee hyvin ainutlaatuinen geologinen muodostuma. Merestä tihkuneesta vedestä muodostunut sisäjärvi, jossa elää pieni valkoinen ja sokea äyriäinen, joka on ainutlaatuinen maailmassa.

 

 

Contenido

El Mirador del Río on toinen hänen luomuksistaan. Täydellisesti ympäristöön integroituneesta luonnollisesta vartiotornista, joka sijaitsee huikeilla Famaran kallioilla, on upeat näkymät Chinijon saaristoon, jonka muodostavat La Graciosan saari ja neljä luotoa. Timanfayan poikkeuksellisessa maisemassa taiteilija osasi mestarillisesti luoda El Diablo -ravintolan kaarevat lasiseinät, jotka saavat vierailijan tuntemaan itsensä osaksi vulkaanista ympäristöä.

 

Contenido

Ihaillaksemme vertaansa vailla olevan taiteilijan töitä, on vierailuun lisättävä kaktuspuutarhan lisäksi San Josén linna ja talonpoikaismuseo, joka oli hänen talonsa Taro de Tahichessa. Talossa sijaitsee säätiön nykyinen päämaja ja se on rakennettu laavavirran päälle. On myös välttämätöntä vierailla Haríassa palmulehdossa sijaitsevassa Casa César Manrique -museossa, vanhassa maalaistalossa, jonka taiteilija kunnosti asuakseen ja työskennelläkseen siellä kuolemaansa asti vuonna 1992 liikenneonnettomuuden seurauksena.

 

Contenido

Saari on onnistunut löytämään paikkansa eurooppalaisten huippu-urheilijoiden harjoitteluohjelmissa varsinkin talvikuukausina, jolloin mantereen kylmyys tekee urheilun ulkona mahdottomaksi.

Juoksu, pyöräily, golf, kaikenlaiset vesiurheilulajit... Lanzarotella voi harrastaa kaikkea ympäri vuoden vallitsevan poikkeuksellisen ilmaston, erinomaisen ympäristön, laajan majoitusvalikoiman, ensiluokkaisten keskusten ja palveluiden ansiosta. Saari täyttää vaativimmatkin vaatimukset. Todisteena tästä on tärkeiden urheilukilpailujen järjestäminen saarella, kuten Ironman, yksi maailman kovimmista triathlon tapahtumista.

Yhdistelmä lepoa ja liikuntaa on erinomainen lomasuunnitelma. Ja jos Lanzarote valitaan kohteeksi, se onnistuu taatusti.

 

 

 

Contenido

Koska saari on erityinen, on odotettavissa, että myös sen kylät ovat erityisiä. Peräkkäiset tulivuorenpurkaukset, jotka ovat muodostaneet nykyisen maiseman, ovat olleet ratkaiseva tekijä asutuksille, joissa on eletty tulivuorten ja laavan välillä. Elämä ei ole ollut helppoa, mutta tulos on uskomaton sekä paikallisille että niille, jotka vierailevat tällä epätavallisella saarella.

Itse asiassa Volcanes-luonnonpuiston laajalla alueella on vain yksi asutuskeskus, El Golfo, viehättävä kalastajakylä, jossa täytyy käydä maistelemassa maukasta tuoretta kalaa. Yaiza, ensimmäinen eurooppalaisten asuttama alue Kanariansaarilla, sijaitsee Timanfayan tulivuorenpurkausten hautaaman alueen reunalla. Tämä viehättävä kylä erottuu ennen muuta huolellisesti hoidetusta perinteisestä arkkitehtuuristaan.

 

 

Yaiza, ensimmäinen eurooppalaisten asuttama alue Kanariansaarilla, sijaitsee Timanfayan tulivuorenpurkausten hautaaman alueen reunalla.

Contenido

Toinen matkareitille ehdottomasti sisällytettävä paikka on Teguise, jalo ja komea kylä, joka on säilyttänyt loistonsa ja tunnelmansa kodikkaassa vanhassa kaupungissaan ja sen mukulakivikaduilla. Täällä järjestetään myös kuuluisa kirpputori, joka houkuttelee tuhansia paikallisia vierailijoita ja turisteja joka sunnuntai. Haría on saaren vihrein alue ja se tunnetaan myös nimellä tuhansien palmujen laakso. Siellä palmut sekoittuvat tyypillisten valkoisten talojen sekaan.

 

Contenido

Malvasía Volcánica -lajikkeen viinejä, jotka ovat ainutlaatuisia maailmassa ja laadukkaita tasapainokkuutensa, makunsa ja arominsa ansioista.

Imagen
Título

Lisätietoa on saatavilla virallisilla sivuilla Turismo Lanzarote.