La Gomeran edustavimmat kansanjuhlat

Chácaras -kastanjetit ja rummut ovat läsnä ainutlaatuisessa luonnonympäristössä järjestettävissä juhlissa, joissa lauletaan ja tanssitaan lakkaamatta

Contenido

La Gomerassa aika kuluu huomaamatta. Tunteita herättävä 397 neliökilometrin suuruinen melkein pyöreä saari sisältää korkeita vuoria ja syviä rotkoja, tertiaarikauden metsiä, suojaisia poukamia ja paratiisirantoja. Saarella on paljon lähes muuttumattomina säilyneitä perinteitä, kuten La Gomeran vihellyskieli, jonka Unesco on tunnustanut ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi. Tämä vertaansa vaillla oleva viestintätapa kuvaa saaren asukkaiden ainutlaatuisuutta, jonka avulla he ovat pystyneet selättämään saaren maaston aiheuttamat vaikeudet. 

Saaren erityisyys on se koskematon luonto, minkä vuoksi Unesco on julistanut sen biosfäärialueeksi. Saarella on 17 suojeltua luonnonaluetta, mukaan lukien Garajonayn kansallispuisto, jonka Unesco on julistanut maailmanperintökohteeksi. Kaikkialla saaren kunnissa kuullaan chácaras -kastanjettien ja rumpujen ääniä, jotka kannustavat juhlivia ihmislaumoja, jotka liikkuvat suosituilla katujuhlilla alueelta toiselle edes takaisin. Juhlakulkueet liikkuvat tämän ainutlaatuisen luonnonympäristön mäkiä ylös ja alas koko ajan tanssien. Annamme joitain päivämääriä, joita ei kannata jättää väliin juhliin osallistumiseksi: 

Contenido

Joka viides vuosi järjestettävät Guadalupen neitsyen juhlat. Juhlat järjestetään joka viides vuosi lokakuussa ja niiden lempinimi on "La Morenita de Puntalla". Tämä pyhiinvaellusjuhla on suuri perinne alueen kalastajien keskuudessa. Juhliin osallistujat matkustavat veneellä Guadalupen neitsyen pyhäkköön Puntallanan alueelle ja siirtävät neitsyen sieltä San Sebastián de La Gomeraan. 

Kolumbuksen kunniaksi järjestettävät juhlat. Juhlat ovat syyskuussa ja sen yhteydessä järjestetään erilaisia aktiviteetteja, kuten näyttelyitä, konsertteja, konferensseja, teatteri- ja urheilutapahtumia. Niissä muistellaan Kristoffer Kolumbuksen lähtöä La Gomerasta uuteen maailmaan, koska La Gomera oli viimeinen satama, jossa karavellit huollettiin ja josta otettiin mukaan vesi, jolla Amerikka kastettiin.  

San Sebastián de La Gomeran karnevaali. Karnevaaleja juhlitaan helmikuussa omalaatuisella pukuparaatilla ja musiikkiesityksillä. Näinä intensiivisen juhlinnan päivinä valitaan karnevaalikuningatar, annetaan julistuksia ja edetään kulkueissa, sekä heitellään talkkia, mikä on suosittu perinne, joka tekee juhlista entistä hauskemmat. Karnevaalien ydin on juhlimisen ilo, myös poissa väkijoukoista, värit ja omaperäinen kansa, joka lähtee kaduille luomaan ja jakamaan ikimuistoisia hetkiä tanssien auringon ja tähtien alla.

Contenido

El Pason juhlat. Juhlat järjestetään syyskuussa, ja ne ovat yksi parhaista tilaisuuksista nauttia La Gomeran chácaras -kastanjettien ja rumpujen äänestä romanttisessa ilmapiirissä. 

Santiago Apóstolin juhlat. Juhlat ovat heinäkuussa Playa de Santiagossa, jossa järjestetään turnauksia, festivaaleja, lasten juhlia ja uskonnollisia rituaaleja, joissa chácara -kastanjetit ja rummut seuraavat kulkuetta, mikä tekee tilanteesta tunteikkaan.

Contenido

El Ramo de Arure. Tämä tapahtuma järjestetään elokuussa samaan aikaan San Salvadorin juhlien kanssa ja sen pääosassa on makean sokeriruo'on varresta tehty salko, joka on koristeltu kukilla, hedelmillä ja makeisilla. Se liittyy uskonnolliseen rituaaliin, jota säestävät chácaras -kastanjetit ja rummut, romanttinen laulu ja tanssi.

Contenido

Hogueras de San Marcos. Huhtikuussa, San Marcosin pyhän aattona, eletään yhtä La Gomeran maagisimmista öistä, jolloin hypitään kokkojen yli. Kyseessä on juhlallinen, sekä uskonnollinen että pakanallinen tapahtuma, jolla on pitkät perinteet ja joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. 

Fiesta de Las Rosas. Juhlat järjestetään elokuussa samannimisen kaupungin yhdessä kaupunginosassa, josta tulee tärkeä kohtaamispaikka koko saaren asukkaille. He tulevat paikalle tanssimaan ja vierailemaan perinteisillä markkinoilla. Markkinoilta löytyy arvokasta La Gomeran keramiikkaa ja palmusiirapista valmistettuja tuotteita, joihin voi tutustua tarkemmin Vallehermosan keskuksessa. Las Loceras -keskus sijaitsee Vallehermoson alueen kylässä Chipudessa ja on erinomainen paikka tutustua La Gomeran perinteisten keramiikkatuotteiden valmistusprosesseihin. 

Contenido

Fiestas de la Candelaria. Juhlat pidetään elokuussa Chipuden alueella. Juhlissa lauletaan perinteisesti neitsyelle, minkä vuoksi paikalle tulevat saaren tärkeimmät chácaras -kastanjettien ja rumpujen soittajat. 

Contenido

Fiestas de El Cedro. Juhlat pidetään elokuussa Lourdesin pyhäkössä, joka sijaitsee yhden Garajonayn kansallispuiston El Cedron laakeripuumetsän polun varrella. Lourdesin neitsyen matkaaminen kulkueessa metsän läpi kylään rumpujen, chácaras -kastanjettien ja tanssien säestyksellä on vaikuttava näky.