UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
Your day by day

EUROOPPALAINEN ALUE

Kanariansaaret on Atlantin valtameressä sijaitseva espanjalainen saaristo, johon kuuluu 7 saarta. Saaristo sijaitsee 1739 km päässä valtion pääkaupungista. Saaristo kuuluu Makaronesian trooppiseen alueeseen, jossa ilmasto on lämmin ympäri vuoden. Vuoristoinen maasto on seurausta sadoista tulivuorenpurkauksista miljoonien vuosien aikana. Saariston maisema onkin yksi Euroopan erikoisimmista.

Kanariansaaret on yksi Espanjan valtion autonomisista alueista, ja niinpä alueella noudatetaan EU-säädöksiä, kuten kansalaisten vapaata liikkumista, ja valuuttana on euro. Euroopan unionin kansalaiset voivat nauttia saarilla kaikista Maastrichin sopimuksen (1992) suomista eduista ja oikeuksista.

PAIKALLINEN AIKA

Jos vierailet Kanariansaarilla muista Euroopan maista käsin, aikaero ei ole suuri. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Kanariansaaret kuuluvat samaan aikavyöhykkeeseen kuin esimerkiksi Iso-Britannia ja Irlanti. Manner-Espanjaan, Ranskaan, Saksaan ja Puolaan on vain tunnin aikaero (UTC +1).

TERVEYDENHUOLTO

Kanariansaaret kuuluvat EU:hun, joten kaikilla Euroopan kansalaisilla on saaristossa oikeus maksuttomaan palveluun julkisessa terveydenhuollossa.

Kaikilla saarilla on julkisia terveyskeskuksia ja sairaaloita, joiden ensiapu palvelee ympäri vuorokauden, sekä useita apteekkeja, jotka ovat avoinna 24h, tai joissa on yövahti hätätapauksia varten.

HINNAT JA JUOMARAHA

Kanariansaarten elintaso on hyvin samankaltainen kuin muuallakin Espanjassa, ja keskimääräiset hinnat ovat yleensä kohtuulliset.

Hinta-arvioita:

  • Illallinen: 15-35 € /hlö
  • Aamiainen: 5-8 € / hlö
  • Olut: 1,5-3 €
  • Drinkki: 6-12 €
  • Taksi lentokentältä: Noin 30 €
  • Vuokra-auto: alkaen 20 € / vrk
  • Linja-autolippu kaupungissa: korkeintaan 1,5 €

Valtaosassa palveluita juomaraha on vapaaehtoinen. Ei siis ole olemassa määriteltyä juomarahan määrää.

TEKNOLOGIA JA YHTEYDENPITO

Valtaosassa rakennuksista on verkkovirta 220v ja pistotulpat (CEE 7/4). Lisäksi kaikilla saarilla on matkapuhelinverkko ja WIFI, ja useat hotellit tarjoavatkin tämän palvelun maksutta.

KIELI

Virallinen kieli on espanja, mutta tärkeimmissä matkailukohteissa palvelua saa helposti englanniksi, saksaksi ja muilla kielillä.