Saaristo

PÄIVÄ KANARIANSAARILLA

Descripción Archipiélago

Eurooppalainen alue

Kanariansaaret on Atlantin valtameressä sijaitseva espanjalainen saaristo, johon kuuluu 8 saarta. Saaristo sijaitsee 1739 km päässä valtion pääkaupungista. Saaristo kuuluu Makaronesian trooppiseen alueeseen, jossa ilmasto on lämmin ympäri vuoden. Vuoristoinen maasto on seurausta sadoista tulivuorenpurkauksista miljoonien vuosien aikana. Saariston maisema onkin yksi Euroopan erikoisimmista.

Kanariansaaret on yksi Espanjan valtion autonomisista alueista, ja niinpä alueella noudatetaan EU-säädöksiä, kuten kansalaisten vapaata liikkumista, ja valuuttana on euro. Euroopan unionin kansalaiset voivat nauttia saarilla kaikista Maastrichin sopimuksen (1992) suomista eduista ja oikeuksista.

Titular precios / propinas
Hinnat ja juomaraha
Descripción precios / propinas

Kanariansaarten elintaso on hyvin samankaltainen kuin muuallakin Espanjassa, ja keskimääräiset hinnat ovat yleensä kohtuulliset. 

Valtaosassa palveluita juomaraha on vapaaehtoinen. Ei siis ole olemassa määriteltyä juomarahan määrää.

Subtitular precios / propinas
Hinta-arvioita
Tarifas
Illallinen
15-35 € /hlö
Aamiainen
5-8 € / hlö
Olut
1,5-3 €
Drinkki
6-12 €
Taksi lentokentältä
Noin 30 €
Vuokra-auto
alkaen 20 € / vrk
Linja-autolippu kaupungissa
korkeintaan 1,5 €
Título Idioma
Kieli
Descripción Idioma

Virallinen kieli on espanja, mutta tärkeimmissä matkailukohteissa palvelua saa helposti englanniksi, saksaksi ja muilla kielillä. 

Título Hora Local
Paikallinen aika
Descripción Hora Local

Jos vierailet Kanariansaarilla muista Euroopan maista käsin, aikaero ei ole suuri. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Kanariansaaret kuuluvat samaan aikavyöhykkeeseen kuin esimerkiksi Iso-Britannia ja Irlanti. Manner-Espanjaan, Ranskaan, Saksaan ja Puolaan on vain tunnin aikaero (UTC +1).

Título Tecnología y Comunación
Teknologia ja yhteydenpito
Descripción Tecnología y Comunación

Valtaosassa rakennuksista on verkkovirta 220v ja pistotulpat (CEE 7/4). Lisäksi kaikilla saarilla on matkapuhelinverkko ja WIFI, ja useat hotellit tarjoavatkin tämän palvelun maksutta.

Título Sistema Sanitario
Terveydenhuolto
Descripción Sistema Sanitario

Kanariansaaret kuuluvat EU:hun, joten kaikilla Euroopan kansalaisilla on saaristossa oikeus maksuttomaan palveluun julkisessa terveydenhuollossa.

Kaikilla saarilla on julkisia terveyskeskuksia ja sairaaloita, joiden ensiapu palvelee ympäri vuorokauden, sekä useita apteekkeja, jotka ovat avoinna 24h, tai joissa on yövahti hätätapauksia varten.