Tenerife

tunteiden herättäjä

Tenerife on tuhansien elämysten saari. Tuhat kokemusta, jotka on mahdollisia toteuttaa mihin aikaan vuodesta tahansa saaren erinomaisen ilmaston ja Kanariansaarten suurimman palveluntarjonnan ansiosta.

Contenido

Nauti päivästä rannalla, patikoi reheviin metsiin johtavilla poluilla, ihaile huikeaa tulivuorta ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka ovat melkein kuin toiselta planeetalta, sekä uskomattomia rotkoja ja kallioita. Tarkastele ääretöntä tähtitaivasta hyvässä seurassa tai toteuta unelmasi valaiden ja delfiinien kanssa uimisesta…VAU!

Contenido

Teneriffalla on myös kauniita taiteellisesti arvokkaita historiallisia keskuksia, joissa voi kävellä kiireettä, sekä museoita ja viehättäviä perinteitä täynnä olevia kyliä, joissa voi seurustella paikallisten kanssa.

Contenido

Ehkä haluat urheilla. Ei hätää. Täällä on mahdollista harrastaa kaikenlaista urheilua, erityisesti vesiurheilua ja golfia, sillä niille saarella on paljon vaihtoehtoja. Jos taas etsii tiiviimpää tunnelmaa, kannattaa käydä saaren teemapuistoissa, lapsien paratiiseissa, joista saa matkamuistoksi unohtumattomia perheen yhteisiä hetkiä. Lyhyesti sanottuna: eri kohde jokaiselle päivälle ja hyvästi tylsyys!


Contenido

Tenerife on myös täydellinen paikka lepäämiseen ja stressin poistamiseen. Koska saari on ollut jo pitkään suosittu matkailukohde, sillä on poikkeuksellinen tarjonta majoituksesta, ylellisistä vaatimattomampiin, joissa voi rentoutua kaikkien mukavuuksien ja palvelujen ympäröimänä.

00:00
Título
Tenerife
Vídeo
Póster
SC La Laguna
SC La Laguna
Tipo
Ancho completo
Contenido

Satumainen päivä rannalla

Vilkkaat hiekkarannat ja tyynet vedet sijaitsevat Teneriffan tärkeimmissä turistikeskuksissa, jotka sijaitsevat saaren eteläosassa. Mutta saarelta löytyy myös hiljaisempia rantoja kaukana kaupunkikeskuksista eri puolilla rannikkoa. Rantoja löytyy monenlaisia vulkaanisesta hiekasta upeisiin luonnonaltaisiin ja lampiin, jotka ovat suojattuina aalloilta.

Mikä tahansa vaihtoehto on täydellinen nauttiaksesi upeasta päivästä rannalla. Parasta on käydä niillä ja uppoutua rantaelämään.
 

Contenido

Purjehdi delfiinien ja valaiden kanssa

Teneriffan lounaisosa on yksi maailman harvoista paikoista, jossa on mahdollista tarkkailla monia eri valaslajeja lähellä rannikkoa. Se on kokemus, jota on vaikea unohtaa.

Pilottivalaat ja delfiinit asuttavat tätä aluetta ympäri vuoden. Lisäksi alueella vierailevat myös sinivalaat ja orkat. Paikka on ihanteellinen näille uskomattomille nisäkkäille, joille on täältä täydelliset olosuhteet ruoan saantiin ja lisääntymiseen.

Paikka on ihanteellinen näille uskomattomille nisäkkäille.

Contenido

Tämän arvokkaan ekosysteemin hauraus vaatii toimiin sen säilyttämiseksi. Tästä syystä alueella käyntejä säädellään siten, että vain valtuutetut veneet voivat viedä vierailijoita sinne noudattaen tarkasti sääntöjä, jotka takaavat näiden upeiden eläinten ja niiden elinympäristön kunnioittamisen.

Imagen
Vista general del Teide
Vista general del Teide
Contenido

Espanjan korkeimmalle huipulle nousu

Jos jostain, niin Tenerife voi olla ylpeä ainutlaatuisesta luonnostaan. Yksi paikka on ylitse muiden, se on Teiden kansallispuisto, joka on Euroopan vierailluin. Teiden, joka on Espanjan korkein huippu ja maailmanperintökohde, vaikuttavan tuliperäisen maaston lisäksi aluetta hallitsevat kenties henkeäsalpaavimmat maisemat, mitkä olet koskaan nähnyt.

Edessä avautuu näkymä yhdelle maailman upeimmista tuliperäisistä maastoista. Sanat eivät riitä saamaan käsitystä ylhäällä 3.715 metrin korkeudessa avautuvasta huikeasta maisemasta, jota hallitsevat tulivuoren kaldera, sadat tulivuorikivihuiput, vanhat laavavirrat, vaot, kivet... Unohtamatta alueen kasvistoa ja eläimistöä lukuisine kotoperäisine lajeineen, joista osa esiintyy vain tällä alueella.

Hyväkuntoiset voivat kivuta vuoren huipuille kävellen, matka merkityllä reitillä kestää noin kuusi tuntia. Ylös pääsee myös muutamassa minuutissa köysiradalla.

Contenido

Vierailuja uskomattomassa luonnossa

Useimmille saaren tunteville Teiden kansallispuisto on Teneriffan luonnon helmi. Mutta se ei ole ainoa. Tuliperäisen maiseman ympäriltä löytyy toinen aarre, Parque Natural de Corona Forestal, rehevä kanarianmäntymetsä, joka leviää rotkojen ja laaksojen ylle. Maisema on kuin väripaletti, mäntyjen voimakkaasta vihreästä meren ja taivaan siniseen ja suuren tulivuoren tummiin sävyihin.

Contenido

Eikä tässä kaikki. Kuten Macizo de Anaga, alue on yksi Kanariansaarten seitsemästä biosfäärialueesta ja suurelta osalta maapalloa jo sukupuuttoon kuolleiden laakeripuulajien turvapaikka, jossa luonto ja kulttuuri elävät täydellisessä harmoniassa. Tai Tenon maaseutupuisto, vaikeakulkuinen alue, jossa on näyttäviä kallioita, laaksoja ja metsiä, jotka eristyneisyytensä ansiosta ovat tarjonneet arvokkaita elinympäristöjä uhanalaisille lajeille. Lisäksi saarelta löytyy kaunista luonnonympäristöä, jolle on ripoteltu viehättäviä maalaistaloja ja eläinten suojia.

Contenido

Kävely hyvin säilyneissä historiallisissa keskuksissa

Teneriffalla voit myös aistia historiaa useissa paikoissa. Hyvä esimerkki tästä on San Cristóbal de La Laguna, ainutlaatuinen esimerkki siirtomaakaupungista, jossa ei ollut ympäröivää muuria ja joka toimi inspiraationa muille vastaaville Amerikan kaupungeille. Kaupungin ulkoasu on säilynyt lähes muuttumattomana 1400-luvulta asti, minkä ansiosta se on julistettu maailmanperintökohteeksi.

Contenido

Orotava on myös historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeä kohde, sekä Puerto de la Cruzin keskusta, jossa on myös mielenkiintoinen kasvitieteellinen puutarha.

Contenido

Myös Icod de los Vinosin rakennukset ja uskonnollinen arkkitehtuuri ja tietysti sen valtava muinainen lohikäärmepuu, Makaronesian kotoperäinen puu, ovat tutustumisen arvoisia. Tai Garachicon rannikkokaupunki, jossa on vieläkin jälkiä vuonna 1706 alueen kärsimästä rajusta tulivuorenpurkauksesta. Ja tietysti saaren pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife, jossa modernin kaupungin kiireinen elämä yhdistyy historialliseen keskustaan, jota rajaa katujen ja aukioiden muodostama kolmio ja jossa sijaitsevat kaupungin tunnusomaiset rakennukset. Yksi niistä on Antiguo Hospital Civil sairaala, joka on esimerkki uusklassisesta arkkitehtuurista ja jossa sijaitsee yksi saaren mielenkiintoisimmista museoista: MUNA, luonnon- ja arkeologian museo.

Contenido

Valitse joka päivälle hauskaa ohjelmaa

Koska saari tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja, on tällä täysillä elävällä saarella mahdotonta tylsistyä. Teemapuistoja on useita, mukaan lukien kaksi maailman parhaimpana pidettyä: Siam Park -vesipuisto ja Loro Parque -eläintarha.

Forestal Park on täydellinen kohde niille, jotka etsivät seikkailuja ja haluavat olla kosketuksissa luonnon kanssa, koska tässä puistossa voi liikkua korkeissa puissa. Kasvitieteelliset puutarhat, etnografiset puistot ja huvipuistot, karting radat nopeuden ystäville, ostoskeskukset... Tenerife tarjoaa kaikkea vapaa-ajan viettoon ja hauskanpitoon.

Tenerife tarjoaa kaikkea vapaa-ajan viettoon ja hauskanpitoon.

Imagen
Roque Cinchado, El Teide
Roque Cinchado, El Teide
Contenido

Iloitse tähdistä

Teneriffan huipuilla sijaitsee yksi Kanariansaarten kolmesta Starlight Reserve -alueesta. Se on osoitus saaren korkeimpien paikkojen upeista olosuhteista tähtien havainnointiin.

Contenido

Yksi näistä ainutlaatuisista paikoista on Teiden kansallispuisto, jossa vulkaanisen maiseman huikean siluetin yllä aukeaa ääretön yötaivas, joka on täynnä miljoonia kirkkaita valoja. Kuun kraatterit sekä erilaiset taivaan tarjoamat yllätykset odottavat täällä vierailijaa. Ei olekaan sattumaa, että täällä sijaitsee yksi Kanariansaarten astrofysikaalisista observatorioista, tieteellinen keskus, johon voi tutustua myös opastetulla kierroksella ennakkotilauksesta.

Contenido

Nauti gastronomiasta

Teneriffan gastronomia on ehdottomasti yksi saaren tarjoamista nautinnoista. Saarella on lukemattomia ruokapaikkoja: kuuluisista "guachincheista", vaatimattomista paikallisen väestön suosimista paikoista ja joissa tarjoillaan tyypillisiä kanarialaisia ​​ruokia, ylellisiin ravintoloihin, joista osalla on Michelin-tähti.

Perinteisistä tuotteista erottuvat liha, tuore kala ja mustat perunat, hieno lajike, jota kokit arvostavat. Kanarian mojo-kastike, gofio-jauhot, juustot, viinit, hedelmät ja laaja valikoima jälkiruokia ja makeisia maukkaan menun päätteeksi ovat saaren keittiön herkkuja.

Perinteitä ja avantgardea, perusruokia ja lähes taiteellisia, paikallisista raaka-aineista ja muualta maailmasta tuoduista... valikoima on loputon.

Contenido

Saavuta täydellinen swing

Kaikista ulkourheilulajeista, joita saarella voi harrastaa ympäri vuoden, erottuu erityisesti golf. Teneriffalla on useita maailman parhaiden ammattilaisten suunnittelemia kenttiä sekä täydelliset keskukset, joista kaiken tasoiset pelaajat voivat löytää kaiken tarvitsemansa.

Contenido

Mutta golfin pelaajia eivät houkuttele vain ensiluokkaiset kentät ja keskukset, vaan myös se, että on todella mahtavaa parannella swingiä Teiden tulivuoren majesteettisen näkymän alla tai Atlantin puhtaansinisten aaltojen äärellä. Todella luksusta.

Contenido

Älä lähde ennen kuin olet maistanut...

Guachinche, Teneriffan aito perinteinen kotiruokapaikka, jossa voit maistella suosittuja ruokia ja paikallisia viinejä.

Imagen
Guachinche
Guachinche
Título

Lisätietoa on saatavilla virallisilla sivuilla Patronato de Turismo de Tenerife