Los Tilosin metsä

Alkukantainen metsä La Palmalla

Los Tilosin metsä on luonnon monimuotoisuuden ja vehreyden tyyssija, johon ihastut heti ensivierailullasi. Passiivinen, rauhallinen viidakko, joka on täynnä sammalia, hiljaisuutta ja lehtien tuoksua. Los Tilos (viralliselta nimeltään Los Tiles) on yksi harvoista laakeripuupesäkkeistä maaillmassa – tiheä, vehmas, alkukantainen metsä täynnä leveälehtisiä puita, jotka hallitsivat planeettaamme miljoonia vuosia sitten. Tämän takia Unesco julisti Los Tilosin biosfäärialueeksi vuonna 2002, ja nykyisin suojelu kattaa koko La Palman saaren.

Patikointia Los Tilosin metsässä

Laakeripuumetsä on johtavassa roolissa La Palman saaren tarinassa. Se sijaitsee saaren koillisosassa 24 kilometrin päässä Santa Cruzin kaupungista ja vain neljän kilometrin päässä Los Saucesin keskustasta. Tie päättyy Los Tilosin vierailukeskukseen, jossa on teemahuoneita, videoita ja kahvila. Metsään johtaa erinomaisia polkuja, joita pitkin voi lähteä omatoimiselle patikkaretkelle, ja kaksi poluista ovat erityisen hyviä. Toinen poluista on 2,5 kilometriä pitkä ja vie metsän keskiosan ympäri, ja toinen nousee 1 000 metrin korkeuteen, ennen kuin pääset virkistävien Marcos- ja Cordero-lähteiden luo.

Korkeus
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
5
10
262
10045