La Palman uuden tulivuoren reitti

Reitti seuraa saaren menneisyyttä ja uusinta tilannetta
Uusi kiertoreitti vie meidät täysin turvallista tietä turvaetäisyyden päähän uudesta tulivuoresta ja voidaan tutustua pienissä ryhmissä Cumbre Vieja -tulivuoren purkauksen luomiin uusiin maisemiin jalkaisin. Noin 6 kilometrin pituinen ja hiukan yli 3 tuntia kestävä retki on toteuttava auktorisoitujen oppaiden johdolla. Vaikka kyseessä on keskitasoisen - vähäisen vaikeusasteen reitti, on kuitenkin erittäin suositeltavaa varustautua kunnollisilla vuoristojalkineilla, asianmukaisilla vaatteilla, aurinkosuojatuotteilla ja vedellä. Lisäksi vierailu tulee varata etukäteen ottamalla yhteyttä La Palmassa toimiviin, tämäntyyppisiin aktiviteetteihin erikoistuneihin yrityksiin tai varata se käyttäen saaren asukkaille tarkoitettua verkkosivustoa. Vaihtoehtona Puerto de Tazacorten satamasta järjestetään veneretkiä, joilla voi tutustua mereltä katsottuna ja täysin turvallisesti tulivuoren luomiin, rantajyrkänteiden rinteisiin muodostuneisiin uusiin tasanteisiin.
Entiset paikat, uudet maisemat
Yli 80 päivää kestänyt tulivuoren purkaus muutti täydellisesti Llanos de Aridanen ja El Pason historiallisten kuntien maisemat. Näiltä alueilta voi nykyään tarkkailla laavavirtojen kulkureittiä alueen halki. O Tajuyan tori oli kuuluisa yli laakson ulottuvista näköaloistaan ja siitä muodostui laavan etenemisen dokumentointiin keskittyneiden tiedotusvälineiden merkittävin tarkkailupaikka. Kiinnostavaa on pysähtyä myös Tazacortessa, maalauksellisessa kalastajakylässä, joka ennen oli banaaniviljelmien ympäröimä ja josta nykyään voi tutustua Espanjan nuorimpaan maa-alueeseen sekä siihen, miten saaren silhuetti on muuttunut lopullisesti.
Length
6 km.
Public transport
¡Aviso!
Vierailu tulee varata etukäteen
Localidad
El Paso – Tacande - Tajuya - Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- On turvallisempaa pitää lemmikki kytkettynä.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
5
54784
10 13
262
10045