UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
···

El Hierro

Tuulen
tuivertamat puut

···
Katso video Polut El Hierro
KANARIAN SAARISTO

Tällä seikkailulla nousen haastavaa Camino de Jinama -reittiä ja näen, miten pasaatituulet ovat kammanneet puita hämmästyttäviin muotoihin El Hierron saarella.

JINAMAN REITTI

Jos etsit haastavaa patikointireittiä, tämä on sinun polkusi (PR EH8). Camino de Jinama -reitti sijaitsee La Fronteran kunnassa juuri El Hierron saaren keskellä. Alun perin Camino de Jinama -reittiä kuljettiin tunnettujen ""muuttokausien"" aikana, jolloin saaren yläosien asukkaat laskeutuivat Valle de El Golfon laaksoon vaihtaakseen talvi- ja kesäasunnon välillä etsiessään aina parhaiten viljelmille ja karjalle sopivaa ilmastoa.
Nousemme nyt Valle de El Golfon laakson jyrkännettä halki muinaisen, jättiläismäisen tulivuoren kraatterin, joka sortui kohti merta ja muodosti tämän uskomattoman laakson. Sitten, kun päästään Caridad-erakkokappelille, voit pysähtyä ihastelemaan mahtavia maisemia.

EL SABINAR -METSIKKÖ

Oletko nähnyt koskaan kiemuraisia puita? Saaren länsiosissa kasvavat Kanarian saariston hämmästyttävimmät puut. Pasaatituulet ovat taivuttaneet näitä puita mitä ihmeellisimpiin muotoihin ja ne ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Polku PR EH9 vie sinut tähän eriskummalliseen metsikköön ja maisemaa täydentävät hienot näköalat merelle.

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Kävelysauvojen käyttäminen Camino de Jinaman reitillä auttaa poistamaan jännitystä polvista.
- Nähdäksesi Valle de El Golfon laakson toisesta perspektiivistä, suosittelen Mirador de Bascos -näköalapaikkaa. Jos tämä ei vielä riitä, voit nousta myös saaren korkeimmalle huipulle, Pico de Malpasoon, polun GR-131 keskikohtaan.