El Hierro

saari, jolla on sielu

Voiko saarella olla sielu? Jotta voi vastata tähän kysymykseen, on tultava El Hierron saarelle, joka on Kanariansaarista nuorin, sillä se syntyi "vain" 1,1 miljoonaa vuotta sitten. On vaikeaa kuvailla sanoin tämän pienen tuliperäisen Atlantin saaren taikaa, rauhallisuuden ja tyyneyden tyyssijaa, jossa unohtaa kaiken kiireen ja stressin.

Contenido

Saari on erityisen suosittu sukeltajien kesken johtuen sen erinomaisista olosuhteista ja uskomattomista vedenalaisista maisemista. Sukeltajan ympäri maailmaa suuntaavat tälle kestävän kehityksen saarelle. El Hierro on matkalla kohti energiaomavaraisuutta puhtaiden ja uusiutuvien energialähteiden avulla.

Contenido

Tulivuoret, laavavirrat, vehreät Kanariansaarten mänty- ja laakeripuumetsät, tuulessa polvistuvat puut, jyrkät kalliot, rentouttavat luonnonaltaat, huikeat näkymät ... tätä on El Hierro, arvoituksellinen, vaikuttava turvapaikka kiireisestä arjesta irtautumiseen ja keväisestä ilmasta nauttimiseen, mikä on mahdollista Kanariansaarilla ympäri vuoden. 

Tämän biosfäärialueeksi julistetun saaren gastronomia tekee vierailusta unohtumattoman. Se sisältää poikkeuksellisen laadukkaita tuoreita tuotteita maalta ja mereltä, unohtamatta alkuperäisviinejä sekä makuhermoja hiveleviä makeisia.

Kyllä, saarella voi olla sielu. El Hierrolla on sielu.
 

00:00
Título
El Hierro
Vídeo
Póster
El Hierro. Roque Bonanza.
El Hierro. Roque Bonanza.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Sukellusparatiisi

Yli 40 sukelluskohteen El Hierro on todellinen paratiisi kaikenlaisille sukeltajille. Monet pitävät saarta yhtenä parhaista sukelluskohteista maailmassa.

Tämä pieni alue on ansainnut maineensa usean eri tekijän ansiosta ja siellä sijaitseekin yksi Kanariansaarten kolmesta merisuojelualueesta. Tärkein tekijä on saaren vesien läpinäkyvyys, joka mahdollistaa jopa 30 metrin näkyvyyden, sekä laaja valikoima erilaisia eläin- ja kasvilajeja ja upeat vedenalaiset vulkaaniset maisemat.
 

Contenido

Ei ole väliä, onko kokenut ammattilainen vai aloittelija. El Hierrossa voit harrastaa sukellusta tasosta riippumatta, sillä saarella on aloittelijoita varten kouluja, joista voi vuokrata kaiken tarvittavan materiaalin. Merenpohjaan tutustujien kannattaisi kuitenkin muistaa: Älä unohda kameraa! Varsinkin, koska "El Hierro Island International Open Photosub”, yksi tärkeimmistä vedenalaisen valokuvauksen mestaruuskilpailuista maailmassa, järjestetään täällä joka vuosi

Imagen
Contenido

Eri maisema joka askeleella

Saaren pienestä pinta-alasta huolimatta se on täynnä yllättävän erilaisia ​​maisemia. Parasta on se, että koska etäisyydet saarella ovat niin lyhyitä, voi ensin nauttia rentouttavan kylvyn rannalla ja patikoida sen jälkeen hetkessä kanarianmänty- tai laakeripuumetsässä. Yksi kuuluisimmista reiteistä on Camino de Jinama, saaren asukkaiden käyttämä ikivanha runsaan kolmen kilometrin mittainen polku, jolla on paljon korkeuseroja, mutta palkitsee kulkijansa.

Matkalla saaren korkeimmille alueille voi pysähtyä näköalapaikoille ihailemaan huikeita maisemia, kuten mahtavaa El Golfon laaksoa, joka muodostui tuhansia vuosia sitten tapahtuneen suuren maanvyörymän seurauksena, tai jyrkkiä kallioita, joihin meren aallot iskeytyvät. Muitakin vaihtoehtoja löytyy. Koska valtameri näyttää saarella myös parhaan puolensa, tarjoaa meriluonnonsuojelualue La Restinga-Mar de las Calmas täydellisen rauhan.
 

Contenido

El Hierrolla on myös henkeäsalpaavia tulivuorimaisemia, kuten Orchillan majakan ympäristö, paikka, jota muinaisina aikoina pidettiin maailmanloppuna ja jossa nollapituuspiiri sijaitsi vuoteen 1884 asti, jolloin se siirrettiin Greenwichiin. Jos ei tietäisi, että valtameren toisella puolella on Amerikka, näyttäisi todellakin siltä, että ollaan maailman ääripäässä. Uhkea ja vaikuttava maisema, jossa voi ihailla tulivuoria ja laajoja laavapuroja ja nauttia täydellisestä hiljaisuudesta ... Uskomatonta!

Contenido

Tacorón, joka sijaitsee lähellä kuuluisia kyliä La Restinga ja Mar de las Calmas, on idyllinen uintipaikka. Siellä vesi on läpinäkyvää ja aallot rauhalliset. Lisäksi alueella voi ottaa aurinkoa ja nauttia piknikistä varjoisissa suojissa.

Contenido

Luonnonaltaat

El Hierrossa ei ole juurikaan uimarantoja, mutta se ei ole este auringosta ja merestä nauttimiselle, koska aina voi pulahtaa yhteen saaren paratiisimaisista luonnonaltaista. Yksi niistä on kuuluisa Charco Azul, joka on saanut nimensä läpinäkyvästä turkoosista vedestään. Tämä tulivuoren kallion alle muotoutunut allas on täydellinen paikka rentoutua, pulahtaa unelmien vesiin ja unohtaa muu maailma.

El Golfon laakson rannikolla ja valtameren virroilta suojassa on La Macetan luonnonaltaat terasseineen ja piknikalueineen, jotka ovat mukavia paikkoja varsinkin perheille. Toinen välttämätön vierailun kohde niille, jotka eivät halua menettää ainuttakaan auringonsädettä ja rentouttavaa pulahdusta, on Tamaduste. Se sijaitsee saaren rannikolla ja on tunnettu tyynestä vedestä sekä kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä. Lisäksi alueella on ravintoloita, joissa voi maistella saaren ainutlaatuisia ruokia.
 

Contenido

El Hierro ilmasta käsin

Jos El Hierro tarjoaa kiehtovan kokemuksen jo maalla ja vedessä, maisemien ihailu ilmasta käsin, tuuli ainoana liittolaisena, on sanoin kuvaamatonta. Pasaatituulien ja saaren pinnanmuodostuksen ansiosta varjoliito on mahdollista vuoden jokaisena päivänä. Kun yhdistetään erinomaiset olosuhteet ja ammattitaitoiset ohjaajat, jotka seuraavat mukana koko ajan ja tarjoavat kaiken tarvittavan materiaalin, ei ole mitään syytä jättää tätä kokemusta väliin. Nyt vain puuttuu vastaus yhteen kysymykseen: Uskallatko?

Contenido

Nauti saaren ruuasta ja viineistä

Tuore kala on El Hierron keittiön tähti. On todellinen nautinto maistaa tätä ruokaa perinteisillä mojolla kastetuilla ryppyperunoilla ja tietysti saaren maukkaalla käsin tehdyllä juustolla. Tämä El Hierron ruoka on lisukkeena useimmissa aterioissa ja sitä käytetään pohjana myös herkullisten makeisten, kuten kuuluisien quesadillojen, valmistuksessa. Maistettuasi näitä herkullisia ruokia uskomme, että haluat varata niille sijaa myös matkalaukustasi. Niin voit palata tähän makuelämykseen myöhemminkin. 

Kannattaa myös maistaa vulkaanisessa maassa kasvatettuja trooppisia hedelmiä. Vertaansa vailla oleva ananas on hyvä esimerkki hedelmien yllättävän hyvästä laadusta.
 

Imagen
Contenido

Muita tyypillisiä saaren tuotteita ovat maljakotilot, jänis ja vuohi. Jos tähän kaikkeen lisätään alkuperäiset El Hierron viinit, pystyy kokemaan kaikki saaren maut, jotka ovat osa unohtumatonta kokemusta tällä pienellä Atlantin alueella.

Contenido

Älä lähde ennen kuin olet maistanut...

Quesadilla on El Hierron perinteinen jälkiruoka. Sen tärkein ainesosa on saarella käsityönä valmistettu juusto, johon lisätään munaa, anisruohoa, sitruunankuorta, sokeria ja kanelia. 

Título

Lisätietoa on saatavilla virallisilla sivuilla Turismo de El Hierro