UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
···

Fuerteventura

Salaisuus
aaltojen kätköissä

···
Katso video Polut Fuerteventura
KANARIAN SAARISTO

Haluatko tietää salaisuuden? Tule mukaan, löysin merenrannalta kummallisia luolia, jotka tekevät Fuerteventuran saaresta todella ihmeellisen. Hys, et saa kertoa sitä kenellekään!

LAS PEÑITAS -JYRKÄNNE

Todellinen pieni luonnonaarre, uskomattoman kaunis kummallisten kivimuodostelmien ja graniitin maisema. Tämä pieni polku Betancurian maaseutupuistossa Fuerteventuran saarella (SL FV 27) vie sinut suoraan Las Peñitas -jyrkänteelle ja kulkee Río Palmas -joen vartta. Lähtöpisteemme sijaitsee etelässä, Buen Pasossa, ja suuntana on Vega de Río Palmas. Ensimmäiseksi näemme pienen kanarianpalmulehdon. Jos et tiennyt, niin muista että kanarianpalmu on suojeltu kotoperäinen laji ja erittäin suosittu puutarhakasvi. Matkan puolivälissä sijaitsee Fuerteventuran suojelusneitsyen Virgen de la Peñan erakkokappeli. Reitin loppupäässä meitä odottaa patojärvi ja pato.

EL PUERTITO DE LOS MOLINOS

Tefian kylästä jatketaan matkaa polkua GR 131/E3 ja kuljetaan Las Parcelas -padon kautta, kunnes saavutaan Puertito de Los Molinosin aitoon, muutaman talon käsittävään kylään. Päällystämätön polku johtaa kukkulan yläosaan. Helppo kävelyreitti, josta voi tarkkailla vaikuttaviin mustiin basalttijyrkänteisiin voimalla iskeytyviä aaltoja. Jos kuljet rannikon myötä pohjoiseen, pääset Jarugon uimarannalle.

LOS MOLINOS -LUOLA

Rannan etelänpuoleisessa päässä on erilaisia luolia, kuten esimerkiksi Cueva de Los Molinos tai Cueva Herminia, joihin voi mennä laskuveden aikaan. Vaikuttavan ja kauniin alueen värit muodostavat vastakohdan rannikon muodostavalle mustalle laavalle. Todellinen postikorttimaisema - ja valokuvamaisema.

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Ennen luoliin menoa muista varmistaa, että on laskuveden aika ja noudata varovaisuutta.
- Fuerteventuralla on kaikkein pisimmät uimarannat, mutta siellä on myös 255 kilometriä polkuja saaresta nauttimiseen.