UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
···

La Gomera

Lumottu
metsä

···
Katso video Polut La Gomera
KANARIAN SAARISTO

La Gomeran saaren sydämessä sijaitsee paikka, josta olen kirjoittanut mielikuvituksellisen sadun kertomaan retkistäni. Tulee mukaan Garajonayn kansallispuiston vehreään siimekseen.

LOS ROQUESIN LUONTOMONUMENTTI

Alue nimeltään Monumento Natural de los Roques - Roquesin luontomonumentti - käsittää Roque de Agandon sekä Ojilan, Carmonan, Las Lajasin ja Zarcitan kalliomuodostelmat. Roque de Agando on yksi saaren symboleista ja entisen tulivuoren sydän, joka on muovautunut aikojen saatossa. Pääset sen luo polulta GR-131.

GARAJONAYN KANSALLISPUISTO

Vihreä ja vehreä Garajonayn kansallispuisto tarjoaa yhden maailman runsaimmista ja merkittävimmistä laurisilva-metsistä. Metsäalueella kasvaa erilaisia kasvilajeja, jotka ovat jo kuolleet sukupuuttoon muualla maailmassa miljoonia vuosia sitten. Kuljemme nyt metsässä, joka on kuin suoraan satukirjasta. Niin sanotun vaakasuoran sateen aiheuttama voimakas kosteus aiheuttaa sen, että puut ovat jatkuvasti sammaleen ja jäkälän peitossa. Metsässä kulkiessasi siellä kiemurteleva usva vie sinut suorastaan unenomaiseen maisemaan.

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Kansallispuistossa on 18 merkittyä reittiä. Polku 3 (Laguna Grande) on kiertoreitti, yksi kaikkein suosituimpia ja helpoimpia, jos et ole kokenut kävelijä.
- Kansallispuistosta pääset myös kaikkein korkeimpaan kohtaan, Alto de Garajonayhin. Sieltä on uskomattomat näköalat saarelle ja sieltä näkyvät myös La Palma, El Hierro, Tenerife ja jopa Gran Canaria. Täällä taikavoimat ovat vielä valloillaan ja täältä löytyi myös arkeologisia jäänteitä vanhasta uhripaikasta.