UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
···

Tenerife

Suuren
tulivuoren
varjo

···
Katso video Polut Tenerife
KANARIAN SAARISTO

Kuuden tunnin reitin jälkeen saavumme Espanjan korkeimmalle huipulle, josta näkyy, miten maailman kolmanneksi korkeimman tulivuoren valtava varjo kattaa saaren ja ulottuu merelle lähes 4.000 metrin korkeudesta.

LAS CAÑADAS DEL TEIDE

Roque Cinchado on todennäköisesti Teiden lisäksi tämän vaikuttavan luontoalueen kaikkein valokuvatuin luonnon elementti. Siihen tutustuttuamme reitti jatkuu Montaña Blancalla, Teiden kansallispuiston sydämessä. Siellä laaja polkujen verkosto vie meidät tutustumaan tulivuoren kauneuteen. Valitsemme reitin 7, suuntana Mirador de La Rambleta, päästäksemme kaikkein korkeimmalle.

ALTAVISTAN ERÄMAJA

Samaa polkua päästään Refugio de Altavistaan, Espanjan korkeimmalla sijaitsevaan erämajaan 3.270 metrin korkeudessa. Tänne pääsy kestää noin 4 tai 5 tuntia, mutta paikka on näkemisen arvoinen. Sen jälkeen käytämme 2 viimeistä tuntia kulkeaksemme aivan kraatterille saakka.

TEIDEN HUIPPU

Olemme nyt 3.720 metrin korkeudella merenpinnasta. Päätin tulla katsomaan Teiden varjoa illansuussa, ja maisema on todella vaikuttava. Olen suorastaan sanaton.

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Teiden varjoa voi tarkastella sekä illansuussa että aamunkoitteessa.
- Muista varautua suojaavilla ja vuoristoon sopivilla vaatteilla ja jalkineilla, olipa vuodenaika sitten mikä hyvänsä. 
- Huipulle saakka nousemiseen täytyy varata etukäteen lupa silloin, kun nouset sinne riippuhissin toiminta-aikaan (ks. aikataulut kauden mukaan).
- Jos haluat päästä kraatterille saakka, suosittelen, että lähdet matkaan erämajasta noin klo 5.00 ja 5.30 välisenä aikana päästäksesi perille ennen aamunkoittoa. Yöpymiseen tarvitaan myös varaus etukäteen. Jos yövyt erämajassa ja pääset huipulle ennen klo 9.00, kraatterille nousuun ei tarvita lupaa.