Tähtien havainnointia Orchillan majakasta

Meren rannalla sijaitseva havaintopaikka ja nollameridiaanin entinen sijaintipaikka

Orchillan majakka sijaitsee El Hierron länsiosassa, ja sinne pääsee kätevästi autolla. Se on luonnon muovaava tasanne Atlantin valtameren rannalla, josta voi tarkkailla tähtitaivasta käytännössä täysin ilman valosaastetta. Tähtitieteellisen merkityksen lisäksi rakennus on myös historiallisesti arvokas: alue valittiin 1600-luvulla nollameridiaaniksi, joka sitten siirrettiin Greenwichiin vuonna 1885.

Syksyn päättymisestä kertova Härän tähdistö

Kun marraskuisen illan pimentyessä katsoo Orchillassa itäänpäin valtameri selän takana ja majakka vasemmalla puolella, syksyn päättymisestä kertova tähdistö on havaittavissa. Se on Härkä, jonka tunnistaa päästä ja siinä olevista rinnakkaisista sarvista. Kohdassa, jos tähdet muodostavat härän päässä V-kirjaimen, yksi tähti on muita kirkkaampi: Aldebaran. Tähden arabiankielinen nimi tarkoittaa seuraajaa, ja se näyttääkin seuraavaan kiertoradallaan Seulasia. Paljaalla silmällä se muistuttaa komeettaa, mutta kiikarilla tai kaukoputkella sen näkee koko komeudessaan.

Altitude
132 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Parking
Protected natural space
Localidad
Punta de Orchilla

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
  • Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
  • Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
7
9
262
10045