Tähtien havainnointia Morro Velosan havaintopaikalla

Luonnon muovaama havaintopaikka Fuerteventuran länsirannikolla
Morro Velosa sijaitsee Fuerteventuran saaren keskiläntisellä akselilla lähellä Betancurian kaupunkia, ja sieltä on yksi parhaista näkymistä Kanariansaarten itäiselle taivaalle. 669 metriä merenpinnan yläpuolella Tegún vuorella sijaitsevalta luonnolliselta tasanteella on upeat näkymät käytännössä täysin ilman valosaastetta. Kohteessa on myös erinomaiset pysäköintimahdollisuudet. Jos suhtaudut tähtien havainnointiin vakavasti, pukeudu lämpimästi ja ota mukaan eväät.
M52-tähtijoukon uusia tähtiä Kassiopeian lähellä
Kun illan pimetessä Morro Velosassa katsotaan loppukesästä luoteeseen, horisontin yläpuolella näkyy selvästi W-kirjaimen muotoinen Kassiopeian tähdistö, joka on yksi pohjoisen tähtitaivaan tunnetuimmista tähdistöistä. Kassiopeian lähellä on Pienen Karhun tähdistö, jossa Pohjantähti ohjaa kohti pohjoista samalla, kun Linnunradan tähtivyö ylittää taivaan. Kassiopeian ja Kefeuksen välissä on nuorista, juuri syntyneistä tähdistä muodostuva tähtiryhmä M52, joka kiikareilla katsottuna näyttää pieneltä tähtivuorelta.
Altitude
669 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
4
10
262
10045