Tähtien havainnointia Sicasumbren havaintopaikalla

Havaintopaikalla on tähtikartta ja aurinkokello
Fuerteventuran eteläosassa, Pájarassa, sijaitseva luontainen Sicasumbren havaintopaikka on erinomainen paikka tarkkailla tähtitaivasta. Kohteessa on runsaasti pysäköintitilaa ja alueita, joissa on lisätietoja vierailijoille. Lisäksi kohteessa on tietotauluja, jotka auttavat paikallistamaan tähdistöjä, aurinkokello ja pystysuuntainen kello. Tähtitiedettä vakavasti harrastaville Sisacumbressa on tukia, joita voi käyttää omien kaukoputkien ja kameroiden kanssa. Kohteeseen on syytä pukeutua lämpimästi.
Kolme öisin näkyvää tähdistöä: Neitsyt, Karhunvartija ja Korppi
Sicasumbren havaintopaikka on vain 300 metriä merenpinnan yläpuolella, ja yksi tähdistä on helppo havaita alkukeväästä ensimmäisinä pimeän tunteina – Neitsyen tähdistön kirkkain tähti Spica. Sen lähellä on Karhunvartijan tähdistö, jonka kirkkain tähti on Arcturus. Neitsyen oikealla puolella on pieni Korpin tähdistö, jonka tunnistaa sen neliö- tai vinoneliömäisestä muodosta.
Altitude
231 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Protected natural space
Localidad
Pájara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
4
10
262
10045