Tähtien havainnointia Tefíassa

Majoitusta ja teleskooppi tähtiharrastajille
Tefían tähtitorni sijaitsee keskellä Fuerteventuraa, ja se on tärkein kohde saarelle tähtiä havainnoimaan tulleille vierailijoille. Kohteessa voi myös yöpyä, jos on varannut majoituksen etukäteen. Kohteessa on Fuerteventuran tähtitiederyhmän omistama tähtitorni ja teleskooppi. Ryhmä tulee havainnoimaan tähtiä tähtitornille vähintään yhtenä perjantaina kuukaudessa.
Panoraamanäkymät pohjoisen tähtitaivaan kirkkaimpiin tähtiin
Kun Tefían havaintopaikasta katsotaan etelään, tähtitaivas on erityisen kaunis alkuvuodesta, jolloin näkyvissä on kaksi kirkkaana loistavaa tähteä – taivaan kirkkaimmat tähdet. Ne ovat Sirius, Ison koiran tähdistön kirkkain tähti ja Kölin tähdistön Canopus, joka on taivaan toiseksi kirkkain tähti. Näiden tähtien yläpuolella on Orionin tähdistö, jota joskus kutsutaan talvisen pohjoisen tähtitaivaan katedraaliksi.
Altitude
3 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Parking
Protected natural space
Restauration
Telescopy
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
4
10
262
10045