Tähtien havainnointia Llanos de Garañónissa

Tähtien havainnointia ja retkeilyä Gran Canarian vuorilla

Tähtien havainnointiin erinomaisesti sopiva LLanos de Garañon sijaitsee Tejedassa, 44 kilometriä Gran Canarian pääkaupunki Las Palmasista kaakkoon. Se sijaitsee 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sinne pääsee helposti autolla. Vaikka majoituspaikkoja ei ole paljon, lähellä on useita leirintäalueita, joissa on myös mökkejä. Korkean sijainnin ja tuulisuuden vuoksi on syytä pukeutua lämpimästi.

Pohjoisen tähtitaivaan kirkkaimmat tähdet

Katsottaessa kaakkoon, etenkin alkukeväällä, voi havaita pohjoisen tähtitaivaan kirkkaimmista tähdistä muodostuvan talviympyrän. Tähän vuodenaikaan nämä seitsemän tähteä ovat jo kulkemassa kohti läntistä horisonttia. Myötäpäivään katsottuna ja kirkkaimmasta tähdestä aloitettuna näkyvissä on Castor ja Pollux, Capella, Aldebaran, Rigel, Sirius ja Procyon Kaksosten, Härän, Orionin sekä Suuren ja Pienen koiran tähdistöistä.

Altitude
1.700 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Information panels
Protected natural space
Localidad
Caserío Llanos de la Pez

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
2
10
262
10045