Tähtien havainnointia Roque Saucillossa

Kaikkien käytössä oleva teleskooppi

Vega de San Mateossa, vain 21 kilometriä Las Palmas de Gran Canariasta sijaitsevalle Roque Saucillon tähtitornille on helppo ajaa autolla, sillä kaupungissa on runsaasti pysäköintitilaa ja muita palveluja. Kohteessa on moderni astrografi, joka sopii erinomaisesti opetuskäyttöön, sekä luokkatila koulutuksia, työpajoja ja näyttelyitä varten.

Legendaaristen tähtien ympäröimä taivas

Kun pimeän tulon jälkeen katsoo länteen, Pegasuksen tähdistön keskiosa näkyy selkeästi öisellä taivaalla. Pystysuoraan, Linnunradan vasemmalla puolella sen ympärillä on muita tähdistöjä, kuten W-kirjaimen muotoinen Kassiopeia, länteen jo laskeutuva Joutsen ja Kalat. Parhaita havainnointijaksoja ovat kuuttomat yöt joulu- ja tammikuussa, jolloin kiikarilla näkee aivan Pegasuksen alapuolella taivaalla tahran, joka paljastuu pallomaiseksi M15-tähtijoukoksi. Siitä lähtevän valon saapuminen kestää 33 000 vuotta.

Altitude
831 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
San Mateo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
2
10
262
10045