Roque de los Muchachos

Huikea paikka tähtien havainnointiin
Roque de los Muchachos sijaitsee yhdessä La Palman korkeimmista kohdista 2 396 metriä merenpinnan yläpuolella, ja se on yksi maailman parhaista paikoista tähtien havainnointiin. Kohteeseen pääsee kohtuullisen helposti autolla. Alueella sijaitsee myös Roque de los Muchachosin astrofysiikan observatorio, jossa voi vierailla, kunhan vierailusta on sovittu päivää aiemmin. Jos vierailet kohteessa yöllä, pukeudu lämpimästi ja ota mukaan evästä ja juotavaa, sillä lähimmät ruokapaikat ovat tunnin automatkan päässä. Öistä taivasta voi ihastella myös muilta läheisiltä kukkuloilta ja vuorilta.
Kirkas taivas luontaisen pilviverhon ansiosta
Taivas on Roque de los Muchachosissa kirkkaampi kuin juuri missään muualla maailmassa sääolosuhteiden ja ainutlaatuisten maanmuodostuksen ansiosta. Saari sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta. Tässä ilmastossa pilvet muodostuvat 1 000 ja 1 500 metrin korkeudessa, jolloin ne toimivat eräänlaisena luonnollisena peilinä, joka estää pilviverhon alapuolella sijaitsevien kaupunkien valosaasteen pääsemisen heikentämään näkyvyyttä.
Altitude
2.426 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Telescopy
Localidad
Garafia, El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
5
10
262
10045