San Antonion tulivuori

Ikkuna maailmankaikkeuteen eteläiseltä La Palmalta
San Antonion tulivuoren havaintopaikka sijaitsee La Palman eteläosassa, Fuencalientessa Cumbre Vieja -nimisellä alueella. Päivisin havaintopaikasta on huikea näköala tulivuoren kraatteriin ja sen rinteille, kun taas öisin se muuttuu ikkunaksi maailmankaikkeuteen. San Antonion tulivuoren tähtitieteellinen havainto sijaitsee etelämpänä kuin selkein tähtien havainnointipaikka.
Auringon liikkeiden seuraamiseen suunniteltu havaintopaikka
Havaintopaikka on suunniteltu ja sen sijainti on valittu siten, että auringon liikkeestä ja auringonlaskusta saadaan lisätietoja sellaisten merkkien avulla, jotka osoittavat vuodenaikojen vaihtumisen. Kohteessa on myös Pohjantähteen osoittava opaste ja planisfääri, joka auttaa paikallistamaan Ison Karhun ja Kassiopeian tähdistöt. 633 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevassa San Antonion tähtitieteellisessä havaintopaikassa on vierailijakeskus.
Altitude
600 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
5
10
262
10045