San Bartolon vuori

Helppokulkuinen, kaikille sopiva havaintopaikka
La Palman itäosassa sijaitseva San Bartolon vuori on 439 metriä merenpinnan yläpuolella. Se onkin luontainen havaintopaikka tarkastella tähtitaivasta. Kohteeseen pääsee helposti autolla. Puntallanan kaupungin jälkeen ajetaan San Bartolon kappelille saakka ja pienen mäen päälle. Alueella on runsaasti pysäköintipaikkoja. Alueella on myös vierailijoille tarkoitettuja tietotauluja, tähtikarttoja sekä paikallisen tarinan mukaista rakastavaisten loikkaa kuvaava veistos. Lähellä on paikallisia ruokalajeja ja leivonnaisia tarjoavia ravintoloita.
Erinomainen tähtitieteellinen havaintopaikka etenkin kesäisin
Huikeat rinteet ympäröivät San Bartolo havaintopaikkaa pohjoisesta, etelästä ja lännestä, kun taas itäpuolella on Atlantin valtameri. Tähtitaivasta voikin tarkastella kaikkiin suuntiin. Kesä- ja heinäkuussa vuorelta voi tarkkailla pimeän ensimmäisinä tunteina yhtä Maata lähinnä olevaa sinistä ja valkoista tähteä: Vegaa. Koska alueella ei ole juuri muita valonlähteitä, taivaalla voi nähdä pienen Lyyran tähdistön.
Altitude
386 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Information panels
Protected natural space
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
5
10
262
10045