Tähtien havainnointia Quemadan vuorella

Starlight Reserve -alue ja havaintopaikka nukkuvan tulivuoren huipulla

Quemadan vuori on 1 200 metriä merenpinnan yläpuolella ja El Pason korkein kohta. Sen havaintopaikalta on päivisin upeat näkymät Aridanen laakson yli vanhan tulivuoren ollessa etualalla. Öisin tämä La Palman osa, joka on tähtitaivaan kauneuden vuoksi julistettu Starlight Reserve -alueeksi, muuttuu uskomattomaksi tähtitaivaan panoraamaksi, josta voi nauttia luonnon muovaamalta tasanteelta. Havaintopaikalla on tietotaulu ja runsaasti pysäköintitilaa. Lähellä ei ole kuitenkaan ole mitään palveluja. Pukeudu lämpimiin vaatteisiin.

Ihailtavana kolme suurta tähdistöä

Länteen suunnattu Quemadan vuoren tähtitieteellinen havaintopaikka sopii erinomaisesti tähdistön tarkkailuun heti pimeän tulon jälkeen tammikuussa. Pegasus on helppo tunnistaa Kassiopeian edessä. Niiden välissä on Andromeda, jossa sijaitsee tähtitaivaan lähin ja suurin galaksi, Andromedan galaksi. Jos yö on kuuton, kiikareilla voi nähdä selkeästi pitkän pilvimäisen muodostelman. Sen näkee myös ilman kiikareita, ja se on yksi kauimpana sijaitsevista paljaalla silmällä nähtävistä taivaankappaleista, sillä se sijaitsee yli 2,2 miljoonan valovuoden päässä.

Altitude
669 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
5
10
262
10045