Tähtien havainnointia Lanzarotella

Öisen taivaan havainnointia ilman valosaastetta Lanzaroten korkeimmalla kohdalla

Peñas del Chachen havaintopaikka sijaitsee Haríasta pohjoiseen, ja se on tärkein yötaivaan havainnointipaikka Lanzaroten saarella. 670 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Peñas del Chache on saaren korkein kohta, jonne pääsee helposti autolla. Käytössä on myös pysäköintialue.

Upea näkymä Linnunradan tähtikenttiin

Kun kuuttomana kesäyönä katsoo etelään, Peñas del Chachen havaintopaikalta näkee Linnunradan upeasti. Kesäkaudella pohjoisella tähtitaivaalla on pääosassa kaksi tähdistöä: Jousimies ja Skorpioni. Erityisen kirkas on Skorpionin rubiininpunainen tähti, Antares. Kuka tahansa pystyy tunnistamaan nämä tähdistöt, sillä Jousimies näyttää teekannulta ja Skorpioni nimensä mukaisesti pitkäpyrstöiseltä skorpionilta. Linnunradan tähtikenttien havaitsemiseen tarvitaan kiikari.

Altitude
670 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Parking
Protected natural space
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
3
10
262
10045