Tähtien havainnointia Cañadas del Teidellä

Starlight Tourist -kohde, jossa runsaasti tähtiä

Teiden kansallispuistossa Teneriffan Las Cañadasissa on uskomaton luontainen tasanne, josta voi tarkkailla tähtitaivasta. Alue tunnetaan Starlight Tourist -kohteena, jossa tähdistöjä ja tähtiä voi tarkkailla lähes kaikkialla puistossa. Myös ammattilaistason tähtien havainnointi on mahdollista Kanarian astrofysiikan instituutin IAC:n välineillä. Kohteeseen pääsee helposti tietä pitkin, ja vierailijat voivat etsiä oman havaintopaikkansa ja käyttää virallisia havaintopaikkoja, joiden vieressä on pysäköintialue. Parador Nacionalissa (osa kansallista hotelliketjua) on WC:itä ja ravintola. Myös El Portillo on lähettyvillä.

Luonnon muovaama tasanne tähdistön havainnointiin

Havaintopaikka sijaitsee yli 2 700 metriä merenpinnan yläpuolella, ja kuuttomina öinä nähtävissä on huikea määrä tähtiä ympäri vuoden. Perseidien meteoriittiparvi näkyy elokuussa, ja illan pimentyessä koillisessa näkyy kirkkaana loistava Vega, joka on Lyyran tähdistön kirkkain tähti. Vegan vieressä on Joutsen kulkee Linnunradalla.

Altitude
2.400 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Public transport
Restauration
Telescopy
Localidad
La Orotova

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
1
10
262
10045