Tähtien havainnointia El Palmarin havaintopaikalla

Tähtien havainnointia valtavien rotkojen lomassa

Teneriffan luoteisosan Buenavista del Nortessa sijaitseva El Palmarin havaintopaikka sopii loistavasti tähtien paikantamiseen Kanariansaarten taivaalla, sillä alueella on vähän valosaastetta. Maastoltaan jylhään kohteeseen pääsee autolla, ja paikalla on pysäköintimahdollisuus. Kohde sijaitsee maaseudulla, joten pukeudu asianmukaisesti ja matkalle mukaan evästä ja juotavaa.

Kaunis Linnunrata

El Palmarissa erinomaisesti näkyviä tähtiä voi tarkkailla paljain silmin tai kiikareilla. Linnunrata kulkee yötaivaalla, ja taivaalta voi tunnistaa eri tähdistöjä ja kaasupilviä sekä tähtienvälisiä molekyylipilviä, joissa tähdet syntyvät. Yli 5 000 valovuoren päässä Maasta on nähtävissä Rosetta-sumu, joka muistuttaa taivaalla olevaa kukkaa. Orionin, joka on mytologian mukaan nimennyt useimmat tähtikuviot, lähellä näkyvät hänen koiransa, Iso Koira ja Pieni Koira. Parhaiten tähdet näkyvät vuoden loppupuolella, kun illan pimentyessä katsotaan kaakkoon.

Altitude
121 m
Protected sky
Tarkan näkyvyyden alue
Information panels
Protected natural space
Localidad
Buenavista del Norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
  • Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
  • Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
1
10
262
10045