Tähtien havainnointia Guajaran vuorella

Tähtien havainnointia Teneriffan kolmanneksi korkeimmalta vuorelta

Teiden kansallispuistossa Teneriffalla sijaitseva Guajaran vuori on 2 718 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on myös puiston korkein kohta ja Teneriffan kolmanneksi korkein vuorenhuippu. Vaikka vuoren juurelle pääsee kätevästi autolla, huipulle kiipeäminen vaatii jonkin verran vaivaa. Vierailijoita neuvotaan pukeutumaan asianmukaisesti ja ottamaan eväät mukaan. Lähellä ei ole palveluita, mutta hotelli Parador on viiden kilometrin päässä ja El Portillo 14 kilometrin päässä.

Uskomaton tähtitaivas juuri ennen auringonnousua

Yöpymällä taivasalla Guajaran vuorella saa palkkioksi uskomattoman valo- ja väriesityksen, kun aurinko nousee horisontin takaa. Kun yöllä katsoo taivasta horisontin ylläpuolella, havaitsee Kassiopeian tähdistölle tunnusomaisen W-muodon. Vasemmalla oleva Pohjantähti puolestaan näyttää tien pohjoiseen. Kassiopeian oikealla puolella, kohti merta on neliömäinen tähtijoukko, joka nousee koko yön. Se on Pegasus, kreikkalaisen mytologian lentävä hevonen.

Altitude
2.715 m
Protected sky
Starlight-reservaatti
Protected natural space
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Sammuta auton ajovalot äläkä käytä taskulamppuja. Näin autetaan minimoimaan valosaaste.
- Jos olet tarkkailemassa tähtiä näköalapaikalla, käytä laitteita ja huonekaluja vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä. Näin kokemuksesta tulee mukavampi.
1
10
262
10045