Kiipeily Ayacatassa

Gran Canarian keskiosan vuorenhuippujen reitit

Yksi paras paikka perinteisen kiipeilyn harrastamiseen löytyy Ayacatan kylästä. Gran Canarian keskiosan vuorenhuipuilla sijaitsevasta uskomattomasta kylästä avautuvat mahtavat näkymät saaren luonnonsymbolille, Nublon laavakerrostumalle. Monien seinämien 200 reittiä sopivat hyvin eripituisiin kiipeilyreissuihin. Reitit halkovat erilaisia vulkaanisia alueita, ja niiden vaikeusaste lisääntyy vähitellen. Paikasta löytyykin joitakin saaren kaikkein haastavimpia reittejä.

El Frontónin ja La Librerían seinämät

Kaikkein suosituimpia ovat Ayacatan kylää lähimpänä oleva El Frontónin seinämä ja La Librerían seinämä. Kummallakin seinämällä on lukuisia reittejä, joista legendaarisimmat kohoavat jopa 150 metrin korkeuteen. Korkeimmalle nousevista reiteistä (enintään 200 metriä) tunnetaan erityisesti El Laurelin jyrkkä kallio ja El Pinon seinämä. Nublon laavakerrostumalle kiipeävät voivat valita vaikeusasteeltaan erilaisista reiteistä.

Localidad
Ayacata

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Vie aina roskat ja tupakantumpit mukanasi. Älä myöskään jätä ruokaa ympäristöön, se voi johtaa kissojen ja rottien määrän lisääntymiseen.
- Älä ruoki tai häiritse eläimiä. Jos näet loukkaantuneen eläimen, olemme kiitollisia, jos otat yhteyttä hätänumeroon 112.
- Älä ota kiviä tai muita luontokappaleita mukaasi. Älä myöskään muuta niiden paikkaa, esimerkiksi tekemällä kivitorneja.
- Älä harrasta urheilua sallittujen alueiden ulkopuolella.
2
257
13
262
10045