Kiipeily Fatagalla

Urheilukiipeilyn suosikkipaikka Gran Canarialla

Yksi urheilukiipeilijöiden suosikkipaikka Kanariansaarilla on Gran Canarian saaren etelärinteillä sijaitsevan ihastuttavan ja maalauksellisen Fatagan kylän notko. Tässä upeassa luonnonympäristössä, jota kutsutaan tuhansien palmujen laaksoksi, vihreä kasvusto muodostaa vastakohdan alueelle hyvin tyypillisten kiviseinämien punertavalle basaltille. Kiipeilijät voivat valita eri vaikeusasteista, joten paikka sopii hyvin sekä aloitteleville että kokeneille kiipeilijöille.

Kiipeilyä notkossa vuoden viileimpinä kuukausina

Kiipeilyreittien varsin vähäisestä määrästä huolimatta (noin 75) Fatagan notko on yksi Kanariansaarten kiipeilijöiden suosikkikohteista, koska kiipeilyä voi harrastaa siellä lähes ympäri vuoden. Vuorelle kannattaa kiivetä vuoden viileimpinä kuukausina, mutta sen tasareunaisia basalttiseinämiä pitkin voi kiivetä hyvin myös kesällä myöhäisiltapäivän varjoisina hetkinä. Vuoren korkein kohta on 30 metriä.

Localidad
Fataga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Vie aina roskat ja tupakantumpit mukanasi. Älä myöskään jätä ruokaa ympäristöön, se voi johtaa kissojen ja rottien määrän lisääntymiseen.
- Älä ruoki tai häiritse eläimiä. Jos näet loukkaantuneen eläimen, olemme kiitollisia, jos otat yhteyttä hätänumeroon 112.
- Älä ota kiviä tai muita luontokappaleita mukaasi. Älä myöskään muuta niiden paikkaa, esimerkiksi tekemällä kivitorneja.
- Älä harrasta urheilua sallittujen alueiden ulkopuolella.
2
257
13
262
10045