Kiipeily Aguan notkossa

Puntallanan hyvin varustellut reitit

Kiipeily La Palman luoteisosassa sijaitsevassa Aguan notkossa on unohtamaton kokemus. Tällä suojellulla luontoalueella on runsaasti saarelle tyypillistä cardonal-kasvustoa, ja se soveltuu hyvin urheilukiipeilyyn. Puntallanan kunnassa sijaitseva kiipeilysektori on hyvin monipuolinen. Paikallisten kiipeilijöiden suosimassa paikassa on 140 erittäin hyvin varusteltua reittiä pystysuorilla seinämillä, jotka kohoavat jopa 40 metrin korkeuteen.

La Ferratan seinämän basalttikivet

Tällä alueella, jonka tunnistaa helposti maantienalapuolisesta tartuntapisteillä varustetusta tunnelista, voi kiipeillä koko vuoden ympärivaikka talvella seinämien pinta onkin usein hieman kostea. Joillekin reiteille pääsee vain valmiiksi asennettujen metallitikkaiden ja kaapeleiden avulla,, koska tiettyjen kiipeilysektoreiden alaosan hieman hauraita basalttikiviseinämiä (etenkin La Ferratan seinämä), pitkin ei muuten pääse kiipeämään. Sen vuoksi suosittelemme aina käyttämään kypärää etenkin reitin alaosassa.

Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Vie aina roskat ja tupakantumpit mukanasi. Älä myöskään jätä ruokaa ympäristöön, se voi johtaa kissojen ja rottien määrän lisääntymiseen.
- Älä ruoki tai häiritse eläimiä. Jos näet loukkaantuneen eläimen, olemme kiitollisia, jos otat yhteyttä hätänumeroon 112.
- Älä ota kiviä tai muita luontokappaleita mukaasi. Älä myöskään muuta niiden paikkaa, esimerkiksi tekemällä kivitorneja.
- Älä harrasta urheilua sallittujen alueiden ulkopuolella.
5
257
13
262
10045