Kiipeily Anagassa

Teneriffan pisimmät perinteiset reitit

Teneriffan pisimmät perinteiset kiipeilyreitit sijaitsevat saaren koillisosassa Anagan luonnonpuiston jyrkkien vuorien ja syvien notkojen välissä. Maisemiltaan häikäisevän kauniilla luontoalueella on sademetsiä ja lukuisia enintään 250 metrin korkuisia laavakerrostumia, jotka yhdistävät toisiinsa monia hyvin varustettuja kiipeilyreittejä. Jotkin reitit sopivat keskitason kiipeilijöille ja toiset taas kokeneemmille kiipeilijöille, jotka voivat näin koetella rajojaan.

Kiipeily Negron laavakerrostumalla

Yksi Anagan tunnetuimmista kiipeilypaikoista on Negron laavakerrostuma. Kiipeilyreitti alkaa samannimisestä kylästä, ja laavakerrostumalla on hyvin varustettuja rinteitä ja pitävää kiviainesta. Paikka tunnetaan metsäisenä ja utuisena “hämäränä puolena”, ja se sopii hyvin kiipeilyyn kesäisinä iltapäivinä. Toinen hyvin suosittu vuorenhuippu, Las Ánimasin laavakerrostuma, on kokeneiden kiipeilijöiden suosikkipaikka. Siellä on vaikeampia reittejä, kuten En Medion laavakerrostumalle johtavat reitit.

Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Vie aina roskat ja tupakantumpit mukanasi. Älä myöskään jätä ruokaa ympäristöön, se voi johtaa kissojen ja rottien määrän lisääntymiseen.
  • Älä ruoki tai häiritse eläimiä. Jos näet loukkaantuneen eläimen, olemme kiitollisia, jos otat yhteyttä hätänumeroon 112.
  • Älä ota kiviä tai muita luontokappaleita mukaasi. Älä myöskään muuta niiden paikkaa, esimerkiksi tekemällä kivitorneja.
  • Älä harrasta urheilua sallittujen alueiden ulkopuolella.
1
257
13
262
10045