Kiipeily Guarian jyrkällä kalliolla

Pisimmät urheilukiipeilyreitit Tejinan vuorella

Yksi Teneriffan upeimmista kiipeilyalueista on Tejinan vuoriston luonnonmuistomerkillä sijaitseva Guarian jyrkkä kallio, joka sijaitsee saaren lounaisosassa Guía de Isoran kunnan luonnonsuojelualueella. Entisen tulivuoren seinämillä on saaren pisimmät urheilukiipeilyreitit (noin 90 reittiä). Kivien pinnanmuodon ansiosta perinteisen kiipeilyn lisäksi voi käyttää myös erilaisia köysipituuksia, minkä vuoksi monet pitävät kalliota Teneriffan parhaana kiipeilypaikkana.

Vuosilupa kiipeilyyn luonnonsuojelualueella

Guarian jyrkkä kallio tarjoaa suojapaikan joillekin uhanalaisille lajeille, kuten muuttohaukkaa paljon muistuttavalle arabihaukalle, jota näkyy pesintäaikaan kallion monilla kiipeilysektoreilla. Koska kyse on luonnonsuojelualueesta, kiipeilyä säännellään tietyillä määräyksillä, ja siihen on saatava alueen kaupunginhallituksen ympäristöosaston vuosilupa. Kaikkien parhain kiipeilykausi on maaliskuusta marraskuuhun, koska kesäkuukaudet saattavat olla varsin kuumia.

Localidad
Guaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Vie aina roskat ja tupakantumpit mukanasi. Älä myöskään jätä ruokaa ympäristöön, se voi johtaa kissojen ja rottien määrän lisääntymiseen.
  • Älä ruoki tai häiritse eläimiä. Jos näet loukkaantuneen eläimen, olemme kiitollisia, jos otat yhteyttä hätänumeroon 112.
  • Älä ota kiviä tai muita luontokappaleita mukaasi. Älä myöskään muuta niiden paikkaa, esimerkiksi tekemällä kivitorneja.
  • Älä harrasta urheilua sallittujen alueiden ulkopuolella.
1
257
13
262
10045