Pozo de las Calcosas

El Hierron perinteinen arkkitehtuuri

El Hierron pohjoisosassa on yksi saaren viehättävimmistä ja omalaatuisimmista pikkukylistä. Kylän viehätys perustuu taloihin, jotka El Hierrolla tunnetaan nimellä casas pajeras eli olkitalot. Niiden seinät ovat paljasta tuliperäistä kiveä ja olkikatot on tehty niputetusta rukiista. Pozo de las Calcosasilla on huomattava kansatieteellinen merkitys – se on ulkoilmamuseo, joka esittelee El Hierron arkkitehtuuriperinteitä.

Pieni merenrantakylä kesänviettopaikkana

Pozo de las Calcosasissa on myös toinen mielenkiintoinen piirre: monet läheisen El Mocanalin kaupungin asukkaat viettävät kesänsä siellä. Kylä sijaitsee El Hierron karulla pohjoisrannikolla, ja sinne kuljetaan kiemurtelevaa polkua pitkin. Viime vuosina on pyritty säilyttämään paikallisten talojen aitous – niinpä pikkukylän kapeita katuja kävellessään pääsee tutustumaan El Hierron historiaan.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Älä heitä esineitä tai mitään jätteitä mereen.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Kunnioita paikan historiaa ja kulttuuria ja kohtele asianmukaisesti yleisten tilojen kalustusta (näytöt, kaiteet, istuimet, valaistus...).
7
9
262
10045